И тази година ще ни донесе няколко неприятни изненади във вид на лунни и слънчеви затъмнения…

На самата граница между 2009 и 2010 г. -на 31 декември миналата година, имаше лунно затъмнение в знака на Рака – „най-домашният“ от всички в Зодиака, свързан и с кухненските грижи и приготвянето на храната. Затова е възможно в много семейства новогодишната вечеря да е била попресолена или препечена, тъй като, както е известно, жените се намират под силното влияние на Луната и този ден е бил определено рисков за тях.

От гледна точка на астрономията затъмнението на 31 декември се отнася към серията 12N и е доста младо, а следователно и зло. То води началото си от 19 май 1613 година. Зародено на Северния полюс на Земята, то постепенно се движи към Южния, където на 17 юни 2857 година ще приключи съществуването си. В рисковата група на зимното лунно затъмнения са били Раците, родени от 28 юни до 5 юли; Козирозите, родени от 27 декември до 4 януари; Везните, родени от 29 септември до 7 октомври; и Овните, родени от 26 март до 3 април.

Следващото затъмнение – слънчево, беше на 15 януари, също от серията 12N, но въздействащо повече на представителите на силния пол. То се състоя в знака Козирог – делови и трудолюбив знак.

В рисковата група на зимното слънчево затъмнения са били Козирозите, родени от 13 до 19 януари; Раците, родени от 15 до 22 юли; Везните, родени от 16 до 23 октомври; и Овните, родени от 14 до 20 април.

Следващата двойка затъмнения се отнасят към серията 12S и ще са през лятото. Тази серия е по-стара, но силата й не е разпиляна в потока на времето. Тя води началото си от 19 септември 1541 година от Южния полюс на Земята, а ще завърши съществуването си на 27 октомври 2785 година в Северното.

нумерология

Първото от двойката ще е лунното затъмнение на 26 юни и отново ще засегне деловия знак Козирог. Точката на затъмнението ще е в началните градуси на знака, а те са свързани с проверка от страна на пожарникари, данъчни и представители на други инстанции. Следователно в този период могат да ви посетят представители на „компетентните органи“. Искате ли плановете ви да се погреят на южното слънце, без да рухнат? Погрижете се всичко да е наред в работата ви. Дори и да не се отнасяте към предприемачите, също не бива да се отпускате. Нашият съвет е да се опрете на подкрепата на приятели, но не забравяйте и да им протегнете ръка за помощ, ако имат нужда. Така ще отслабите негативното влияние на затъмненията и спокойно ще преодолеете трудния период.

В рисковата група на лятното лунно затъмнение са Козирозите, родени от 24 до 31 декември; Раците, родени от 25 юни до 2 юли; Везните, появили се на бял свят от 23 до 30 септември; и Овните, родени от 21 до 27 март.

В двойка с лунното затъмнение от 26 юни е слънчевото, което се пада на 11 юли. Точката на затъмнението ще се окаже в 19-ия градус на Рака, а това е добре. Този градус се смята за доста миролюбив и „здравословен“: той способства за завършването на стари тъжби между роднини, както и благоприятства изхода на болести, започнали по време на предишното лунно затъмнение. И не е беда, че ситуацията в деня на затъмнението се обостря – ако проявите търпение, проблемът много бързо ще се разреши от само себе си. Единственото, което може да ви провали живота, е желанието да открадната. При това на този порок ще са подложени на първо място жените, тъй като лунното затъмнение влияе силно именно на тях. Затова, прекрасни дами, вземете се в ръце, когато сте в магазин или на гости, и не се поддавайте на изкушението да присвоите стока от супермаркета или чужда вещ.

Освен това много жени в този ден ще са любопитни като никога. Впрочем в този период любопитството не се смята за грях, още повече че то няма да нанесе никаква особена вреда. Информацията, получена по такъв път, едва ли ще отиде по-далеч. Независимо от това обаче хората, попадащи в рисковата група на затъмнението, трябва да държат ушите си нащрек. Следете за вещите си: загубата им може да постави началото на дълго разследване и дори конфликт с любимия човек.

Към рисковата група на лятното слънчево затъмнение се отнасят Раците, родени от 28 юни до 5 юли; Козирозите, родени от 30 декември до 7 януари; Везните, родени от 29 септември до 6 октомври; и Овните, родени от 28 март до 3 април.

Последното затъмнение през 2010 година -лунно, ще се състои на 21 декември и ще засегне 29-ия градус на Близнаци. То е в двойка със слънчевото, което ще настъпи на 4 януари 2011 година, и има сходен характер. И двете затъмнения се отнасят към серията 13N, която е много млада, затова и зла. Тя се е зародила на 14 август 1776 година на Северния полюс на Земята и ще завърши съществуването си на 12 септември 3030 година на Южния.

„Разделяй и владей“ -този девиз би могъл да се приложи към двете затъмнения. Това е така, защото те разкъсват съюзите, в които са възникнали противоречия между партньорите. Следователно още от края на 2010 година не бива да се заяждате със съпруга и да клюкарствате зад гърба на началството.

В рисковата група на декемврийското лунно затъмнение са Близнаците и Раци, родени от 19 до 25 юли; Стрелците и Козирози, родени от 18 до 24 декември; Девите и Везни, родени от 20 до 26 септември; Рибите и Овни, родени от 17 до 22 март.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: