Едва ли не всеки ден узнаваме каква вре-да нанасят на организма синтетичните шампоани и друга химия. Освен това те са и доста скъпи. А как са се отравяли без всичко това нашите прабаби?

Най-известната народна рецепта за миене на главата е с помощта на яйце. Навярно са я опитвали мнозина, но не всички са били доволни. Причината е, че не са я прилагали правилно.

За измиване на главата е най-добре да се вземат само жълтъци. Но не в чист вид, а смесени с чаена лъжичка рициново масло и сапунена пяна. След използването на тази рецепта косите действително ще са меки и блестящи.

Друг народен метод е измиването с ръжен хляб. Нюансът е в предварителното му пасиране на кашица с топла вода. Плюсът на този „хлебен шампоан“ е и отличната маска против косопад.

Ексцентрична рецепта за миене на главата е с топла светла бира. Тя, разбира се, не се пени, но измива косите.

Опитайте да миете косата си със сапун, само че детски -с най-малко количество ароматизатори и добавки. Настържете на ренде в дълбока чиния, разпенете с вода и… След такова измиване косите стават лепкави и без блясък. За да не се случи това, трябва след измиване на главата със сапун непременно да изплакнете косите с подкиселена с оцет вода в съотношение 1 ч. л. на литър. Или да добавите във водата за изплакване супена лъжица нишадърен спирт.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: