Отдавна тази територия не беше люляна от земетресение

Земетресение разлюля Земята отново

Отдавна тази територия не беше люляна от земетресение, но ето че и това се случи.

Тази нощ в 02:35 часа трус с магнитуд от 5,1 по скалата на Рихтер разлюля Иран.  Дълбочината, на която се е получило разместване на земните пластове е само 2 км, оповестиха в БЛИЦ.

Силен трус разлюля Иран рано тази сутрин

Силен трус разлюля Иран рано тази сутрин

Най-близкото населено място до епицентъра на труса е гр. Табас, чието население е 50 000 жители.

Въпреки,че този регион е известен с висока сеизмична активност, която често причинява различни щети, този път нямаше пострадали хора и нямаше разрушени сгради.

През месец април на границата между Иран и Пакистан беше отчетена една огромна поредица от земетресения, които нанесоха огромни щети. Като включим и няколкото убийствени труса в Китай по същото време, броят на жертвите надхвърли 1 000.

Сред Китайските руини беше открито едно бебе на 6 месеца. Спасителните отряди го отнесоха в болница и след преглед се оказа, че момиченцето е здраво и ще живее. Затова лекарите влязоха в ролята на кръстници и му дадоха името Жен-Шен. В превод от древнокитайски  това име означа човек, който е успял да оживее по време на земетресение.

Вчера у нас имаше слабо земетресение в района на Мадан. Силата на българското земетресение е 2,5 по Рихтер, а този трус е отчетен в 06:26 ч.

сподели бутон

Отдавна тази територия не беше люляна от земетресение
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *