Огромните мекотели са от африкански произход и гигантските охлюви са с внушителните размери от повече от 30 см и с тегло над 0,5 кг

Охлюви – гигантски мутанти, превзеха Америка. Огромните мекотели са от африкански произход и гигантските охлюви са с внушителните размери от повече от 30 см и с тегло над 0,5 кг. Те са нападнали южният щат Флорида в САЩ и до този момент представители на този вид мекотели не са били познати в тези региони. Сензационната новина бе споделена от сайтът PopSci, цитиран от БЛИЦ.

snails

Охлюви – гигантски мутанти, превзеха Америка

Огромните африкански земни охлюви са от биологичния вид Lissachatina Fulica. Слузестите екземпляри от този вид не са познати досега на фауната във Флорида, но в момента там се наблюдава истинско нашествие на гигантските мутанти.

Атакуващите охлюви са известни със своя огромен апетит. Те не „прощават“ на никакви растения, които срещат по своя път. Те унищожават буквално до корен цялата реколта, нанасят необратими щети по посевите и съсипват труда на хората, занимаващи се със селско стопанство.

нумерология

Местните власти алармират, че освен за щетите, които нанасят на засетите земеделски култури, те пренасят и редица болести, поради което се превръщат в истинска напаст за американския щат Флорида.

Наред с огромния си апетит, гигантските охлюви се придвижват изключително бързо и превземат големи територии, тъй като те трябва да се изхранват. Те са си спечелили едно от предните места в класирането при най-инвазивно настроените видове.

Особено сериозен е проблема в южната част на щата Флорида, разкрива fakti.bg. Гигантските охлюви биват събирани от инспектори, които обикалят по частните домове, градини и дворове. Според АФП за последните няколко месеца от тези мутанти са събрани повече от 35 000.

Огромни представители на семейство охлюви

Продължителните валежи също са фактор, който опосредства и благоприятства размножаването на тази биологична напаст. След дъжд гигантските охлюви излизат по улиците, первазите и градините. Според биолози една женска може да снесе до 1200 яйца на година, от които голяма част оцеляват и стават огромни охлюви.

сподели бутон

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: