Невероятна природна мутация: къдрав петел!? (СНИМКИ)

Природата за пореден път заяви своята мощ и създаде странен петел, с накъдрени сякаш от коафьор пера

В тази удивителна мутация някои виждат шокиращо потвърждение за засилващата се промяна в Природата. Къдравият петел живее в Китай. Според неговия собственик Чжан Яну, от планинското село с трудно произносимото име Си-Цзе-Джун, той е едно от многото пилета, излюпени през април тази година. В началото е съвсем обикновен, кълве същата храна и пие същата вода, като останалите, и нищо не показва, в каква странна птица ще се превърне след време.

petel-kadrokos

Невероятно чудо – „къдрокос“ петел

И наистина – още първите пера на малкото петле започват странно да се накъдрят, сякаш някой го води на фризьор. Досега отсъства сериозно изследване, което да даде обяснение за необичайната аномалия, осведомява сайтът 30dumi.eu. Китайски специалисти по животновъдство от местната администрация са посетили фермера и просто ахнали.

Досега никъде не се споменава за петли с къдрави пера, коментират в интернет. Недоверчивите смятат, че това е пак някаква измама, но за манипулация с Photoshop не може да се говори.

Най-вероятна изглежда версията, че всичко е свързано със замърсяването на околната среда, генетични и други фактори, които предизвикват появата на необичайния къдрав петел-мутант.

petel-harakter

Петелът е с характер

А той наистина е уникален, разказва китайският фермер. „Къдрокоското“ има опасен нрав и не допуска никого до храната, докато сам не си напълни гушата.

kadrav-petel

Феноменалният къдрав петел

Шегаджиите в мрежата веднага препоръчаха на стопанина да инсталира видеонаблюдение и да следи по-внимателно забежките на овена – съвсем не е случайно да се появи къдрав петел, своенравен като овен.

Невероятна природна мутация: къдрав петел!? (СНИМКИ)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *