Необикновено животно се роди в ирландска ферма

В стопанството на ирландския животновъд Патрик Мърви изненадващо се роди уникално животно – кръстоска между овца и козел, пише сайтът news.ibox.bg, позовавайки се на информация на „People“

Необикновеното животно е плод на любовта между козел и овца, в чието стадо той е пуснат да пасе свободно, без собственикът изобщо да предполага, че нещо подобно изобщо би могло да се случи във фермата му, тъй като става въпрос за два различни животински вида.

Преди броени дни обаче шокираният Патрик Мърви се убеждава със собствените си очи, че това действително е възможно, когато в стопанството му една от овцете изненадващо ражда необикновено животно, което видимо носи белезите на коза и овца.

животно овца коза

В стопанството на ирландския животновъд Патрик Мърви изненадващо се роди уникално животно – кръстоска между овца и козел

Пред „Irish Times“ Мърви споделя, че още от самото раждане той разбира, че новороденото животно не е обикновена овца, тъй като демонстрира изненадваща бързина и подвижност, които изключително много затрудняват залавянето му.

Подобни хибриди между овца и коза изключително рядко виждат бял свят, тъй като заради различните хромозоми те най-често са мъртвородени. В много редки случаи обаче оцеляват, достигайки даже и зряла възраст.

Преди няколко години подобен случай е регистриран и в Ботсвана, Южна Африка, където фермерът, в чието стопанство се ражда хибридът, е принуден да го кастрира заради прекалено силния му нагон.

Необикновено животно се роди в ирландска ферма
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *