Момичето-маймуна ще получи втори шанс за живот!

4-годишната Джинг Джинг от китайската провинция Хунан развълнува неотдавна целия свят с ужасната си съдба, която трогна и най-закоравелите сърца

Още с раждането си момиченцето страда от изключително окосмяване, а по физически белези удивително прилича на маймуна. Това е така, защото Джинг Джинг има рядко генетично заболяване, което предизвиква неконтролируемо окосмяване на цялото й тяло.

Детето страда от рядко генетично заболяване

Детето страда от рядко генетично заболяване

Родителите на детето обаче не се отказват от него, а активно започват да търсят помощ в Китай и чужбина. Усилията им скоро са възнаградени, когато известни пластични хирурзи предлагат да помогнат на малкото момиченце.

Лекарите признават, че състоянието на детето е изключително сложно и неговото овладяване ще отнеме около две години, но те са оптимистични, че усилията им ще дадат резултат.

Подобен огромен интерес предизвика и случаят с индийското момиченце Рууна Бегум преди няколко седмици.

Детето имаше огромна глава с диаметър 91 сантиметра, което се дължеше на рядката болест хидроцефалия. Родителите на малката бяха твърде бедни, за да могат да платят операцията на дъщеря си, но огромният медиен интерес към драмата на детето стана причина частна клиника в Индия да предложи безвъзмездната си помощ.

Операцията мина напълно успешно, а лекарите се надяват Рууна да се възстанови и да има нормално и щастливо детство у дома.
Константин Серафимов

Момичето-маймуна ще получи втори шанс за живот!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *