КОШМАР! Софийски блок се дави в екскременти, плъховете го завземат!

Живеещите там се стряскат от огромни плъхове, излезли от каналите, а блокът изглежда потъва

От 5 години мазетата на блок 4 в „Нови Искър“ се пълнят от отходните води и никой не разрешава проблема на хората. Сградата, строена в средата на миналия век, става все по-опасна за своите обитатели. По канализационните тръби в мазетата нахлува обратно всичко от района наоколо. Смрадливата смес се е превърнала невъзможно за изчистване блато, достигащо дълбочина 40 сантиметра, развъдник на червеи и други гадни твари. Освен непоносимата воня, която се просмуква навсякъде, плъховете от канала атакуват жилищата на хората и се разхождат нахално в домовете им. Пред телевизионни репортери обитатели на блок 4, улица „Юрий Гагарин” в столичния квартал „Нови Искър” разказват за своето вече 5-годишно ходене по мъките, пише 24chasa.bg. Институциите бездействат и обвиняват собствениците, че каналът им бил незаконен.

Блок 4 в Нови Искър (сн: bTV)

Блок 4 в Нови Искър (сн: bTV)

Стените на апартаментите са отдавна напоени с влага и покрити с мухъл, хората живеят в постоянен страх, че блокът им потъва, затова канализацията сега вместо да отвежда водите навън, връща всичко, че дори и повече.

Мазетата на блока са блато (сн: bTV)

Мазетата на блока са блато (сн: bTV)

Нещата са извън контрол и единственото спасение за гражданите е, чрез медиите да принудят общината и монополиста „Софийска вода“ да се задействат. Даниела Райчева – кметът на района обяснява пред репортерите на bTV, че в случая  каналът е изграден метър по-ниско от останалите в района. Всичко наоколо е строено преди 70 години и то „как да е“. Хората остават с обещание специалистите да проверят дали наистина сградата потъва, но това едва ли ще ги избави от плъховете и кошмара да търпят отвратителното блато, което бавно се разраства.

Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

КОШМАР! Софийски блок се дави в екскременти, плъховете го завземат!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *