Какво представляват мистериозните осъзнати сънища?

Осъзнатите сънища са по-особени с това, че в тях ние знаем, че сънуваме

Възможно е да разберем това, когато видим в своите сънища нещо особено странно или плашещо, което става причина в един момент да осъзнаем, че това всъщност не се случва в действителност, а само и единствено насън. Усещането продължава или до момента на събуждане, или докато тази осъзнатост също толкова внезапно изчезне.

сънища сън

Осъзнатите сънища са по-особени с това, че в тях ние знаем, че сънуваме

Дори и след събуждане сънят продължава на друго ниво и ние можем отново да се върнем в него, ако запомним някакъв по-характерен детайл. Ако сънуваме например, че се движим по позната улица, ще се озовем отново на нея веднага след като се върнем в осъзнатия сън, но вече ще се намираме на различно място, което ще разберем по очевидната промяна в местоположението.

За да се върнем бързо и лесно в някой от своите осъзнати сънища, не трябва да мърдаме, след като се събудим, а така също не трябва да отваряме очите си или да мислим за каквото и да било. Само десетина секунди по-късно отново ще се озовем в осъзнатия сън.

Феноменът на осъзнатите сънища доказва нещо много любопитно и необичайно, а именно, че сънят не се развива единствено в мозъка, а съществува и независимо от него. Това според някои е доказателство за това, че сънищата съществуват в някаква паралелна на физическия свят реалност.

Какво представляват мистериозните осъзнати сънища?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *