Колко му е да отидеш в най-близката клиника и да сложиш край на живота, който расте в теб. Почти нищо не коства на съвременната жена да погуби божия дар в утробата си, защото не това е подходящият баща, в момента парите не стигат или кариерата е по-важна.

До преди известно време обаче това е било смъртоносен грях, който хвърлял клеймото на срама и позора не само върху извършилата го жена, но и върху цялото й семейство. Почти не съществували изключения, в които абортът да бъде оправдан. Макар че не осъжда директно погубването на зародиша, Библията също провъзгалсява, че за отмнемането на живот трябва да се заплати с живот (Изход 21:22-23).

Юдаизмът също дава становище за това дали е допустимо да се умъртви плодът. Въпреки че вярата застава срещу абортът като прищявка и желание, ако животът на родилката бил заплашен, то тогава се избирала по-малката злина. Това действие се интерпретира в духа на традицията, че за юдеите зародишът все още не представлявал пълноценен човек.
Ислямът на свой ред осъжда абортитането, като го определя като грях срещу природния закон и волята на Аллах. Както и юдеите, така и мюсюлманите дават право на жената да умъртви плода си, но само ако са налице доказателства за влошеното й здравословно състояние и ако зародишът все още не е придобил контурите на оформен човек.
След като тези няколко основни религии, наред с индуизма и будизма, разкриват отколешното отхвърляне на аборта, защо днешната жена с лекота отказва да стане майка. Да си родител не е лека задача, но да носиш дете в утробата си е божи дар, за който много копнеят и никога не получават.

нумерология

Най-вероятно тези, които са предприели непоправимата крачка, цял живот носят бремето й в душата си. Но факт е, че човекът не е съвършено същество, прави грешки, които в някои случаи преобръщат живота му.
А днешната жена, безбройните й ангажименти, желанието й да покаже на силния пол, че не те са наистина по-силните, я отдалечават все повече от родителската й природа. Тези дами, за които нито на 20, нито на 30, 40 или след това не се е появила празнотата от липсата на дете, абортът е единственото решение. Толкова просто, елементарно, но и тежко.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: