GSM-ите не млъкват и в дома на Бога

Архимандрит Викентий спрял своята служба и отказал да я продължи, преди да даде “указания” на хората, които си оставили GSM-ите включени

Празникът на Ловешката черква „Света “Неделя“ от свещенодействие се превърнал в скандал. Изнервен от постоянното звънене на GSM-ите, архимандрит Викентий не издържал и остро репликирал присъстващите хора. Едва когато провинените изключили GSM-ите си, той продължил ритуала.

Над 100 човека се събрали за честването на деня на черквата. За съжаление повечето от тях така и не се сетили да изключат GSM-ите си, въпреки че вътре не е възможно да се говори по телефона.

Постоянното звънене на мобилните телефони бързо изчерпал търпението на свещенослужителя. Той е особено обиден, тъй като това се счита за богохулство във всички православни църкви по света. Той не може да повярва, че българите са изостанали до такава степен в своето културно развитие, че допускат подобни изцепки.

Като председател на църковното настоятелство на “Св. Неделя” той е намислил да изнесе специална проповед по отношение на това какво облекло и поведение трябва да има човек, когато отива на църква. Смята, че е крайно време хората да започнат да уважават храмовете и техните служители.

Ловешката черква “Света Неделя” е винаги многолюдна заради старинната си история и чудотворните икони в нея.

бутон за споделяне

GSM-ите не млъкват и в дома на Бога
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *