Градски легенди: Проклятието на момичето, което вечно чака своя любим на гарата

Тази градска легенда пълзи из морския ни град Бургас. Жителите му вярват, че има едно момиче, което вечно чака своя любим на гарата. Една девойка прехвърляла това проклятие на друга, като мандатът на очакването траел три години.
Обикновено тя е бледа, но спокойна и търпелива. Седнала е на пейката на гарата и слуша музика от MP3-плейър, или си драска рисунки в тетрадка. Обикновено рисува цветя, а може би пише стихове или решава кръстословици. Девойката не бърза за никъде. Може би вече не пуши, но преди пушеше. Нейната мисия е да изчака поредния влак, от който няма да слезе любимия й.
Има такава девойка ако не в Бургас, то на някоя друга гара в друг град. Нали любимите не винаги се връщат? Нали има момичета, които са във вечно очакване?
Бургазлии вярват, че като изтекат 3-те години на очакване момичето избира друга девойка на гарата и му предава проклятието си. Проклятието на момичето, което вечно чака своя любим. Огледайте се по пейките на гарата. Може пък да я разпознаете. Но не я заговаряйте. Обича мълчанието.

Градски легенди: Проклятието на момичето, което вечно чака своя любим на гарата
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Градски легенди: Проклятието на момичето, което вечно чака своя любим на гарата

  1. Това е страхотна статия. Браво.
    Аз лично съм виждал това момиче в Бургас. Не е като на снимката, беше с кестенява коса.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *