Двуглава змия бе уловена от камера (ФОТО)

Този мистериозен представител на семейство змии – двуглавата змия, се появила край къща в областта Западен Бенгал в Индия

Двуглава змия бе уловена от камера съвсем случайно преди няколко дни. Този мистериозен представител на семейство змии – двуглавата змия, се появила край къща в областта Западен Бенгал в Индия, разкри новината express.co.uk и actualno.com.

змия

Двуглава змия бе уловена от камера

Собственикът на къщата, Апурба Гош, споделя, че чул прошумоляване в храстите в градината си, разположена пред къщата му, и когато се взрял, той съзрял необичайното творение на природата – двуглава змия. Гош разказва, че едва смогнал да извади мобилния си телефон и да запечата на снимка тази необичайна находка.

Змията е била видяна в село Бурдван, който е популярен в цяла Индия като местността, в която живеят най-голямото разнообразие от различни видове змии. Там обитава и изключително опасната и много величествено изглеждащата Кралска кобра.

След като запечатал необичайното творение на природата – двуглавата змия на камерата на телефона си, Гош допълни, че змиите са чест посетител в селото му, тъй като то се намира много близо до горите. За радост, неговият екземпляр е неотровен, и е разновидност на водните змии, които не са опасни за хората.

Апурба разказа още, че в Индия змиите са на почит. В много религиозни течения има култове, които се принасят в чест на змиите и хората им се прекланят, защото смятат, че те носят щастие.

Според древните вярвания Земята е придържана от петглавата змия – кобра, която е наречена Шешнаг. Гош сподели още, че той никога в своя живот не е виждал митичната змия с пет глави, но и тези, за които със сигурност знае, че съществуват – двуглавите екземпляри, живеят твърде малко и не представляват потенциална заплаха за хората.

сподели бутон

Двуглава змия бе уловена от камера (ФОТО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *