Уникалното природно творение, което с визията си на утроба, привлича хора от цял свят у нас, се намира в околностите на село Ненково край град Кърджали

Древен тракийски храм пренаписва историята на България. Уникалното природно творение, което с визията си на утроба, привлича хора от цял свят у нас, се намира в околностите на село Ненково край град Кърджали, разкри новината try.bg, цитиран от dnesplus.bg.

utroba

Това тракийско светилище може да пренапише историята на България

Тази мистична пещера носи името Утробата. Тя от години се слави с тайнственост и е забулена в мистерия. Този древен тракийски храм от векове е символ на плодородието и в него се е изповядвал култа към Богинята Майка и към Слънцето.

По думите на един от най-видните траколози, изучаващи тази толкова древна и дълбока култура, регионът на Източните Родопи са се славели като център на траките, дори по-ценен от култови исторически места от целия свят като Микена, Крит и Троя.

Там се намира и светилището Перперикон, издигнат в чест на бог Дионис – известен като най-главния бог на древните траки. Там е и Татул, популярен с гробницата на Орфей. А сега редом до тези светини, се нарежда и пещерата Утробата, която представлява древен храм. Тя е разположена в труднодостъпна местност, носеща името Тангардък кая или в превод „шумяща вода”.

нумерология

В наши дни тази пещера е пазена от монах, облечен в оранжеви монашески дрехи. Това е Владимир Овсяников, който медитира в тази свещена местност. Той е категоричен, че тук енергията има силата да подмлади хората на клетъчно ниво. Пещерата Утробата наистина може да пренапише историята на България, смята поклонникът.

сподели бутон

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: