Curiousity засне животинче на Марс! (ВИДЕО)

Curiousity засне животинче на Марс!

В чуждата преса го определят като катерица, скункс, а други като плъх. Няма значение какво е  точно. По-любопитното е, че това е поредното същество, на което любопиткото  Curiousity се натъкна, докато се разхожда надлъж и нашир по Червената планета.

Плъх, катерица или друго животно се разхожда на Марс

Плъх, катерица или друго животно се разхожда на Марс

Видеото, което е приложено след текста е направено в края на месец септември 2012 г. с камера MastCam.

Животинчето е било засечено на дъното на Гейл, известният марсиански  кратер. Според любители на астрономията, това животинче не е жител на Червената планета, а е било изпратено с  Curiousity и пуснато на Марс, като експеримент. Така учените ще разберат дали може да оцелее  в тази среда.

Не са малко онези, които се възприемат като  трезвомислещи хора и обясняват, че  находката на Scott C Waring представлява  т.нар. психологически феномен парейдолия. Това е  илюзорно възприятие на един реално съществуващ  обект.

Като пример за наличие на парейдолия могат да бъдат посочени човешките лица и други фигури  от облаците в небето, припомниха от БЛИЦ.

Наскоро се появиха снимки на метална каска от Втората световна война, която беше открита на Марс.  Такива каски са носели и българските войници по време на войната. Припомнете си ТУК!

 

сподели бутон

Curiousity засне животинче на Марс! (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Curiousity засне животинче на Марс! (ВИДЕО)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *