Чак сега стана ясно защо е потънал Титаник

Скоро се навършват 100 години от потъването на „Титаник“. На много места по света той ще бъде отбелязан подобаващо. Така ще е и у нас, тъй като има няколко българи, които са намерили смъртта си на презокианската перла. Много са книгите, още повече са и филмите, които разказват различни версии за това каква всъщност е причината за инцидента.

Наскоро излезе още една книга с поредната версия за това както се е случило с красавеца „Титаник“. Една английска авторка, Лейди (Луиза) Патън, внучка на един от членовете на екипажа, на втория офицер Чарлз Лайтолър е написала нейната версия за потъналия кораб.

Тя решила едва сега да разкрие истината – 100 години след трагедията. Версията й е просто скандална и… малко тъжна.

Лейди Патън твърди, че членовете на екипажа на „Титаник“ са забелязали айсберга дълго преди сблъсъка. Кормчията обаче се е изплашил и е насочил плавателния съд в погрешната посока. А когато фаталната грешка била поправена, вече било прекалено късно – айсбергът се сблъскал с кораба.

Само 4 часа са били необходими на най-близкия кораб, за да стигне до „Титаник“. Ако това се беше случило и корабът не беше продължил напред, нямаше да има толкова жертви.

Версии много, решения още повече, най-вече погледнато през дистанцията на времето. Интересна подробност около тази тайна е, че авторката е последната, която е трябвало да я запази.

Чак сега стана ясно защо е потънал Титаник
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Чак сега стана ясно защо е потънал Титаник

  1. Как може не е честно хубавия титаник е потънал само зареди това че един от екипажите е бил страхливец

  2. Не са видели навреме Айсберга защото е бил скрит за около 20 минути от оптическа измама когато е бил видян е било късно. При челен сблъсък може би нищо е нямало да се случи или поне повече хора са щели да оцелеят. Цитирам думите на полковник Арчибалд Греиси

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *