215 хиляди българи са алкохолици, сочи европейски доклад!

Европейски доклад, базиран на подробно проучване посочва, че алкохолиците в българия са 215 хиляди. От тях 180 хиляди са мъже и 35 хиляди са жени!

Алкохолизъм
Алкохолиците в България – 215 000 !

Такъв доклад се прави за първи път. Според направените проучвания, в него се сочи, че в ЕС има 12 хиляди души, които страдат от алкохолна зависимост. По проверени данни около 100 хиляди са починали вследствие на алкохолизъм. 90 хиляди мъже и 35 хиляди жени. Всички на възраст между 15 и 64 години.

Годишните разходи на ЕС за борба с алкохолната зависимост са около 150 милиарда евро. И въпреки многото средства, които се отделят, лечението и грижите за пристрастените към алкохола са недостатъчни и успяват да помогнат на едва 10 % от проблемният конгингент.

нумерология

Алкохолизмът е един от съвременните бичове на населението. Но сякаш остана малко по-настрани, заради борбата с наркозависимите. Но никак не е за пренебрегване.

Алкохолизмът е болест, при която човек развива психическа и физическа зависимост към алкохола. Злоупотребата със спиртни напитки води до промени в психиката, нарушена обмяна на веществата и увреждане на много органи, основно на мозъка и черния дроб. Зависимоста се придобива по-бавно при мъжете и по-бързо при жените. В повечето случай алколно зависимите, освен заболяванията от които започват да страдат,  стават асоциални, агресивни, проявяват насилие в семействата си, запускат външният си вид, спират да работят.

Алкохолизмът официално е приет като заболяване.

  Гергана Борисова

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: