2014 – годината на Синия Дървен Кон

Според китайския календар, всяка Нова година не идва в живота ни сама, а води със себе си своя покровител

Символът на идващата 2014 година е Синият Дървен Кон. За всеки човек идването на Нова година се възприема не само като поредният празник в календара, а и като възможност кардинално, или поне отчасти, да извърши промени своя живот. Нали според древното поверие, в навечерието на празника всеки трябва да повярва в Чудото и да се помоли на Висшите Сили да сбъднат неговите мечти. Но за да могат бляновете да станат реалност, необходимо е посрещането да бъде, както подобава.

Как да се посрещне 2014-та, годината под знака на Синия Кон и какво ще ни готви той? Кои качества на личността за Стопанина на годината ще се окажат достойнства или обратното – ще предизвикат неговия гняв?

godina-na-konja

2014 – Годината на Дървения Кон от източния календар

Конят е енергичен, издържлив и често доста нетърпелив. Той харесва действените, уважава труда и чувството за свобода. На Коня е чуждо лукавството и стремежът да се действа задкулисно. Затова, едва ли ще му хареса неискреността и несправедливостта. Наистина, Конят е възможно да бъде излъган, но ако той усети това, а несъмнено е същество крайно чувствително, хитрецът безусловно ще бъде наказан.

Ако се съди по всичко, 2014-та година ще бъде разнообразна и динамична. Стремителна и енергична, и едновременно с това деликатна и дружелюбна. Синият Дървен Кон с готовност ще помага на всички и всекиго ще подкрепи. Само при едно условие – ако реши, че нуждаещите се  са достойни за благата, за които претендират.

Важно значение има, домът в новогодишната нощ да бъде просторен и чист. Настъпването на дългоочаквания празник е отличен повод да се избавите от всичко ненужно. Според източните учения, неизползваните дълго време вещи започват да отнемат енергия от своите стопани, а това води до апатия и здравословни проблеми. Освен това, трябва да се внимава, в новогодишната нощ всички кранове да бъдат изправни. Смята се, че капещата или течаща вода означава парични загуби и материални затруднения.

За да привлечете към дома си благополучие и късмет, украсете го с живи цветя. Също така в новогодишната нощ в дома ви непременно трябва да има нещо дървено, било то старинни предмети, дребни украшения или играчки. Стихията на дървото ще ви дари през Новата година сигурност и спокойствие.

А на тези, които през следващите дни и месеци искат да срещнат своята половинка или възнамеряват да вдигнат сватба, се препоръчва да украсят своята стая с червени свещи.

2014 – годината на Синия Дървен Кон
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “2014 – годината на Синия Дървен Кон

  1. 2014 – годината на Синия Дървен Кон

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *