Дядо брои 10 кила стотинки за лаптоп

Дядо купи с 10 килограма монети лаптоп на внуците си. Общата сума на стотинките е 620 лева.

Дядото събирал монетите повече от година, като в акцията се включили самите внуци и бабата.

Фамилията пускала всяка заделена стотинка в две петлитрови бутилки от минерална вода. Пенсионерът Иван Донев обаче през цялото време се притеснявал, че в магазина може да го наругаят и да откажат сделката.

За негов късмет продавачът на лаптопи, чиято търговия от известно време замръзнала, не възразил срещу варианта и така пестеливите внучета се сдобили с добър лаптоп, макар и втора употреба.

Дядо Иван признал пред съседи, че през цялото време бил на тръни и накрая въздъхнал облекчено.

Осребряването на всякакви сметки със стотинки напоследък се възприема като протестен жест и човекът, който тръгва да плаща с чувалче или бутилки, пълни с монети, е  застрашен да очаква отпор. Само преди няколко дни варненски зевзеци си купиха бензин с торбички едностотинкови монети, протестирайки срещу високите цени на горивата.

Масова практика в магазините обаче вече е клиенти да бъдат връщани, ако отидат да пазаруват с един джоб жълти стотинки.

Магазинерите съветвали клиентите от третата възраст да „уедрят” парите в банката, защото доставчиците им отказвали да дават стока срещу килограми монети. На жълтите стотинки се мръщят и в градския транспорт, ако се опиташ да си платиш билетчето с тях. Сигнали за подобен проблем вече са постъпили в Комисията за защита на потребителите.

Дядо брои 10 кила стотинки за лаптоп
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *