комета
Ярката комета Лавджой раздира небето над България

Ярка и зелена комета раздира небето над България

Тази ярка комета ще може да видите дори с обикновен бинокъл, пригответе се – гледката си заслужава

Астрономите съобщават, че тази вечер ярка комета ще е особено близо до Земята.

България е сред страните, които ще имат честта да наблюдават явлението. Небето ще бъде осветено от тялото, което носи името Лавджой, уточнява Нова телевизия.

комета
Ярката комета Лавджой раздира небето над България

Това е възможно най-силната комета, на която ни се предоставя възможност да се насладим, разказват експертите. Няма опасност за планетата ни, така че всички потенциални конспирации са отрязани още в зародиш.

Във форумите вече гъмжи от вълнение и любители се организират да вървят сред природата, за да зърнат тази комета. Явно студът не може да ги спре. Не е нужно обаче да се отдалечавате от местоположението си толкова, трябва ви само бинокъл и ще може спокойно да се порадвате на гледката.

комета
Преди време астрономи заснеха опашката на Лавджой

А тя ще си заслужава!

Преди няколко години звездобройците в обсерваторията в Рожен успяха да запечатат кометата Лавджой. Счита се, че диаметърът й е около 7 километра. Тя има поразително зелен цвят, защото е съставена от два вида газа, които изпуска след себе си.

В момента тя е на 70 милиона километра от Земята, което е удивителен шанс да я засечем даже и с малка телескопична тръба. Не е необходимо да се подготвяте специално за нея, нито пък екипировката ви е от значение, освен тази срещу ниските температури и ледения вятър.

В крайна сметка трябва и това да имате предвид, защото колкото и интригуващо да е събитието, свързано с комета Лавджой, то не можем да допуснем да си навлечем неприятности.

При всички случаи утре сайтовете ще са наводнени от снимки на прелитащото тяло, така че бъдете спокойни – ако не сте авантюристи и не ви се подлага на мраз, пак ще ви се отвори парашутът и ще я видите.

За Лина Максимова

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *