Загадката на Японската Атлантида остава неразгадана – невероятен подводен комплекс

Когато водолази се гмуркали край бреговете на Япония, те никога не са очаквали да попаднат на невероятен подводен комплекс, който бил наречен Японската Атлантида

Водолази случайно попадат на подводни руини до остров Йонагуни. По-късно са наречени подводните руини на Йонагуни и също Японската Атлантида. Те представляват подводно скално образувание край бреговете на остров Йонагуни, най-южният от Рюкю в Япония. Професор Масааки Кимура от Факултета по науките в Университета Ryukyus, твърди, че формациите са изкуствени създадени монолити.

Неговите идеи са спорни и не се подлагат на дебат за това дали невероятния подводен комплекс е напълно естествен природен обект, който е модифициран или изкуствен артефакт. Нито японската агенция за културни въпроси, нито на правителството на Окинава приема признаците, като важни културни артефакти и нито правителствена агенция не е извършвала изследвания или нещо за запазване на подводния обект и да продължат работата по него.

Морето край Йонагуни е популярно място за гмуркане през зимните месеци поради големите популации на акули чук. През 1987 г., докато търсят добро място за наблюдение на акулите, Кихачиро Аратаке, директор на Асоциацията на Йонагуни-Чо туризъм, забелязал някои единични образувания на морското дъно, наподобяващи архитектурни структури. Малко след това, една група от учени, под ръководството на Масааки Кимура на Университета на Ryūkyūs посетил подводните формации.

Оттогава тази невероятна подводна формация е сравнително популярна атракция за водолази въпреки силните течения . През 1997 г. японският индустриалец Ясуо Уатанабе спонсорирал неформална експедиция включително писателите Джон Антъни Уест и Греъм Хенкок, фотографът Санта Файиа (Santha Faiia), геологът Робърт Шок, няколко спортни водолази и инструктори и филмов екип за Channel 4 и Discovery Channel. Други забележителни участници били водолазът Жак Майол, който написал книга за спусканията си в морето на остров Йонагуни.

Наистина имат право, когато те казват, че са налице изумителни морски доказателства за тези невероятни подводни структури на дъното, близо до остров Йонагуни, известни като Японската Атлантида. Откакто са открити от водолазите тези очарователни руини с неизвестни функции, експертите са объркани и никой не е съвсем сигурен за това, кой ги е създал или на колко години са те.

Никой не е съвсем сигурен как тези масивни образувания са попаднали там и теориите варират от древни цивилизации до извънземни такива. Някои изследователи и историци смятат, че структурите на Йонагуни могат да бъдат най-древните останки на легендарна тихоокеанска цивилизация, която е изчезнала под океана и нейните руини са открити в наше време от Кихачиро Аратаке. Подводният комплекс до остров Йонагуни се състои от средно два много големи и фини пясъчника и блокове от друг материал.

Някои археолози и геолози остават скептични по отношение на подводния комплекс и поради факта, че повечето от подводни образувания на Йонагуни са свързани с подводните камъни и пясъци, поради което те предполагат, че те са доста необичайна природна формация. Това, което прави подводните руини забележителни според много водолази и изследователи е, че те са едни от най-добре оформените под водата комплекси с форма на стъпаловидни тераси с невероятни плоски страни с изключително остри ъгли нещо, което не може да бъде пренебрегвано, за да се разглежда като естествено образувание.

Загадката на японската Атлантида остава неразгадана - невероятен подводен комплекс .

Загадката на японската Атлантида остава неразгадана – невероятен подводен комплекс.

Най-логичното предположение, ако този подводен комплекс наречен Японската Атлантида изобщо е създаден от древна цивилизация, е тя да е от времето преди потопа. Тогава хората са имали повече свободно време за строежи, творчество, наука, строежи и други подобни дейности, тъй като климатът е бил по-благоприятен и съответно се е отделяло по-малко време за производството на храна, което е главен фактор за развитието на всяка цивилизация. Това предположение обаче не е на първо място в теориите на учените за обяснение на древни артефакти като този с Японската Атлантида. А подводният комплекс прилича на руини създадени от умни човешки същества с правилни разбирания как да строят в земетръсна зона според някои японски професори, каквато е тази до остров Йонагуни. А не се изключва и вероятността да е естествено образувание.

Загадката на Японската Атлантида остава неразгадана – невероятен подводен комплекс
4.3 (86.67%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *