Ян ван Хелсинг: Граф Сен Жермен си почива на Хималаите

Мистичният граф Сен Жермен, когото считат за безсмъртен, медитира в Хималаите и вероятно скоро ще се появи – твърди в книгата си „Не пипай тази книга“ Ян ван Хелсинг

„В не пипай тази книга“ Ян ван Хелсинг отделя специална глава за мистериозната личност на граф Сен Жермен. В главата той твърди, че загадъчният граф има поне 80 псевдонима и вероятно Сен Жермен (свещения германец) също не е истинското му име.

Най-честите сведения за графа идват от 18-и век, когато тайнственият благородник гостува в двора на Луи 15-и и води с него беседи, както и с метресата му мадам Помпадур.

Ян ван Хелсинг подчертава, че повечето хора, контактували с граф Сен Жермен го определят на възраст между 40 и 50 години. Той не остарявал и дори твърдял, че открил еликсира на младостта. В друго свое твърдение благородникът споменава, че живял 2000 години. Което го прави свидетел на Христос. Не случайно графът разказва истории в детайли за Клеопатра и Пилат Понтийски. Както и за Мария Тюдор, Хайнрих VIII и Франц I.

Смята се, че граф Сен Жермен е безсмъртен

Смята се, че граф Сен Жермен е безсмъртен

Има доста данни, че през 1745 и 1746 г. граф Сен Жермен живее волно като принц във Виенския двор – твърди в книгата си Ян ван Хелсинг. Интересен факт е, че малко преди това графът е обвинен в шпионаж и прекарва кратко време в затвора. Аристократите във Виенския двор го описват като „забавен и много надарен“. Той изумявал останалите с нечовешките си способности – говорел свободно няколко западни езика, латински, арабски, ориенталски (вероятно тук се има предвид персийски). Свирил е прилично на пиано и цигулка. Бил е вегетарианец и консумирал алкохол – считай вино, само с повод.

Между 1747 и 1756 г. граф Сен Жермен два пъти е посещавал Индия. В едно свое писмо благородникът споделя, че там е усвоил „знанията и леенето на бижута“. Действително всички, с които е контактувал, свидетелстват, че този тайнствен аристократ носел по дрехите си изключителни скъпоценни камъни. Богатството му не било тайна за никого. Именно между 1757 и 1760 г. графът достига върховната си слава в двора на Людовик (Луи) ХV, като атрактивно като с фокус уголемява или умножава диаманти. В двора на граля благородникът дори притежавал собствена алхимична лаборатория, в която провеждал своите експерименти. За него се говори, че бил отличен алхимик, който с лекота превръщал желязото в злато и на това се дължало огромното му богатство.

Ян ван Хелсинг разказва, че когато на 70 години графиня Джорджи отново се среща с граф Сен Жермен, е силно шокирана. Според нея той изглеждал така, както го срещнала преди 50 години. През 1760 г. друга аристократка мадам дю Хосе го описва по следния начин: „на около 50 години, нито дебел, нито слаб, с безукорни маниери“. Дамата свидетелства, че камъните по пръстените на благородника, както и на токите на обувките му били брилянти от най-високо качество. „На дантелената му яка блестяха рубини с невероятна красота“ – пише мадам дю Хосе.
Но да се върнем на графиня Джорджи, която твърди, че се запознала с граф Сен Жермен преди точно 50 години във Венеция през 1710 г. Тогава обаче благородникът се представил като Маркус Балети. Според Джорджи на повторната им среща графът изглеждал дори по-млад. Говори се, че именно във Венеция благородникът притежавал фабрика със над 100 работници, която произвеждала ленен плат с вид на коприна.

граф Сен Жермен

Възможно е граф Сен Жермен да пътува във времето

Ян ван Хелсинг пише в книгата си, че граф Сен Жермен след смъртта на Луи ХV напразно предупреждава Луи ХVI и Мария Антоанета за предстоящата кървава революция – според него огромен заговор на масони и илюминати.
След това мистериозният благородник се установява в Германия. По това време трябва да е бил между 60 и 70-годишен. Контактува със своя сподвижник, ученик и последовател Карл фон Хесен-Касел, с когото се обвързват в висшите кръгове на масонските ложи. Предполага се, граф че Сен Жермен е дал много знания на масоните и розенкройцерите, но те не са ги използвали в правилната за човешкото развитие насока. Самият граф искал тези неща да са в полза на цялото човечество, но не станало така.

Много години граф Сен Жермен живее при Карл фон Хесен-Касел. Демонтрира редица опити и експерименти. Предлага на Фридрих Велики дълъг списък от изобретения и химични способи, но владетелят така и не се възползвал от тях. Ако беше го направил, Германия би се превърнала в онова време във водеща сила в Европа, смята благородникът. Ян ван Хелсинг твърди, че в двора на Карл фон Хесен-Касел графът за първи път започнал да остарява. Има данни, че на 27 февруари 1784 г. Сен Жермен внезапно умрял. Приказва се, че благородникът издъхнал в ръцете на две камериерки, а смъртта му била отразена в църковния регистър на Екернфьорде – град в северната част на Германия. Когато обаче след няколко дни отворили ковчега, той бил празен. Още на следващата година граф Сен Жермен се явява на международна среща на окултисти, придружен от италианския авантюрист и алхимик Калиостро. През 1788 г. мистериозният благородник отново живее във Франция и предупреждава аристократите за предстоящата революция, но те така и не му вярват. На следващата година графът пътува до Швеция, за да предпази крал Густав III от някаква болест.

Граф Сен Жермен

Граф Сен Жермен е отличен алхимик

Граф Сен Жермен често прави предсказания – твърди в книгата си Ян ван Хелсинг. На Мария-Антоанета предсква точно деня и дори часа на смъртта й през 1793 г. Кралицата твърдяла, че с духовното си (астрално) тяло графът й се явил в килията, за да я утеши, че в отвъдното няма нищо страшно. Така той й дал сили да застане пред гилотината.
Следва черна дупка в историята на графа, но той се появява пак в 1820 г. във Виена, където разговаря с мадам дьо Женли. През 1836 г., т.е. 52 години след официалната си смърт, граф Сен Жермен се появява на погребението на своя сподвижник Карл фон Хесен-Касел. На траурната церемония той е разпознат от доста хора. Тага графът шества из вековете, за да се появи в края на 19-и век. Тогава твърди, че го среща наследничката на Елена Блаватска – езотеричката Ани Безант. Видната окултистка разказва, че срещнала загадъчния благородник през 1896 г.

Преди това, още през 17 век обаче граф Сен Жермен говори за открития, които се реализират 200 години по-късно. Става дума за железниците и параходите. Откъде по това време графът е знаел за тях? Дали е пътувал във времето? Наистина ли е безсмъртен? – пита в книгата си Ян ван Хелсинг. Самият граф споделя: „Аз пътувам във времето и неволно се оказвам в далечни страни“.

Авторът разказва, че сведения за граф Сен Жермен идват от 30-те години на 19-и век, но този път от САЩ. Там благородникът се материализирал на връх Моунт Шаста в Северна Калифорния пред един американец на име Джефри Рей Кинг, който пише книга за срещата им. Пред американеца Сен Жермен твърди, че е от „Бялото братство“ – това е сговор от висши същества от високо измерение, които се грижат за духовното развитие на човечеството.
В книгата си Ян ван Хелсинг цитира друг автор Петер Краса, който е писал за мистериозния граф. Та въпросният автор се позовава на дневника на един селски ратай, писан през 1618 г. Според този дневник благородникът, представил се за Монтсалвери (вероятно граф Сен Жермен), се появил в някаква странноприемница. Там предизвикал небивал интерес от страна на посетителите, тъй като имал странни маниери и разказвал невероятни фантазии.

Граф Сен Жермен

Граф Сен Жермен притежава изтънчени маниери

„Да не би да сте факир“ – попитала го кръчмарката. На което той отвърнал: „Няма да ме видите по панаирите и пазарите. Аз смятам своето изкуство за свободна професия. Наречете ме шоумен, телевизионер или както поискате. Всичко това е вятър и мъгла“ – отвърнал Сен Жермен.

И тук Ян ван Хелсинг пита: „Що за понятия като шоумен и телевизионер могат да бъдат употребени в началото на 17-и век?“. Добре, в нашия електронен век това са обясними понятия, но преди 400 години, когато е писан дневникът? – задава въпрос авторът. Монтсалвери, както се представил пред селяните, им разказал невероятни истории – за коли, които се движат само, без да бъдат теглени от коне.

За машини, които се издигат сами във въздуха и летят в определена посока. За машини, които можели да мислят (вероятно е имал предвид компютрите). Още тогава през 1618 години графът е знаел за автомобилите и самолетите. Сен Жермен напълно слисал аудиторията, след като бръкнал във вътрешния си джоб на връхната си дреха и оттам извадил… химикалка. Твърдял, че е съоръжение за писане от 20-и век. Можем да си представим какво било слисването на селяните от онова време, когато още не било изобретено електричеството. Но Монтсалвери изчезнал от странноприемницата, така както се появил – от нищото. Ратаите обърнали всички ъгълчета да го търсят, но от мистериозния благородник нямало и следа. Може да се каже, че той направо се дематериализирал. Това пише в книгата си Петер Краса, цитиран от Ян ван Хелсинг.

Граф Сен Жермен

Граф Сен Жермен се появява и изчезва внезапно

Друга мистерия крие писмо на Волтер до граф Сен Жермен – разкрива Ян ван Хелсинг.
„Говорещите картини са подарък за оставащото ми време, но бих желал вълшебният Ви механичен уред за летене да Ви върне при мен“ – пише Волтер до графа.
Какво представляват говорещите картини? – пита ван Хелсинг. Може би някаква видеоигра с батерии или соларен лаптоп със CD-ROM? – разсъждава авторът. Според Петер Краса става дума за грамофон и плоча, но едва ли това е говореща картина – разсъждава ван Хелсинг. Другата загадка се крие във „вълшебния механичен уред за летене“. Какво представлява това и то през 1761 г., когато е писано писмото? Може би самолет“ – догажда Ян ван Хелсинг, като припомня, че официално първият полет е осъществен от братя Райт през 1904 г.

Граф Сен Жермен

Граф Сен Жермен бил пословично богат

Последното значимо свидетелство за граф Сен Жермен идва от 1914 г. Става дума за преживяванията, описани в писма, на германеца Андреас Рил – майстор на мебели от Горна Бавария. През Първата световна война той е мобилизиран и изпратен на фронта. Въпреки че немските войници тогава вярват, че военните действия ще приключат до Коледа, нещата се развиват много по различно – разказва в книгата си Ян ван Хелсинг. Писмата са писани по време на мобилизацията на 14 и 30 август. Тези документи са известни като „Полевите писма“ на Андреас Рил. В тях той разказва как е срещнал невероятен чужденец, който разказва забележителни неща. Чужденецът бил задържан от командира на Рил край Метц със съмнението, че е шпионин, тъй като говорел свободно няколко западни езика. С войниците той говорел предимно на немски и френски.

В първото си писмо Андреас Рил споделя със семейството си, че странникът им разказвал невероятни неща. Той предрекъл, че Германия ще загуби войната – в писмото личи, че Рил така и не му вярва. Мистериозният чужденец, вероятно граф Сен Жермен, предрекъл идването на Хитлер на власт, предсказал инфлацията, както и че Германия ще загуби и Втората световна война, което ще е фатално за нейния лидер.
„Ще дойде един мъж (Хитлер) от низините и ще промени всичко в Германия, ще се забрани на хората да казват каквото и да било, и то с жестокост, която ще отнеме последните ни капки пот. Ще вземе от хората повече, отколкото ще даде, и ужасно ще ги накаже, защото по това време райхът му ще падне, и ще има много самохвалковци и измамници. Всеки ден ще има нови закони и мнозина ще преживеят тежки времена или дори ще умрат“ – пише Рил чутото от граф Сен Жермен.

„Германия ще бъде разпокъсана и един друг мъж (Аденауер, разсъждава ван Хелсинг) ще дойде, който ще управлява и урежда Германия. Който има най-работливия народ, ще постигне световно господство. След това Англия ще стане най-бедната държава в Европа, защото в света най-работливият народ е германският.“
На фона на сегашния Брекзит дали пък това предсказание на граф Сен Жермен не засяга съвременна Великобритания?

„Стигнем ли до числата 4 и 5 (предполага се 1945 г.), Германия ще бъде притисната от всички страни и второто световно събитие ще свърши, и мъжът ще изчезне, и никой няма да знае къде (наистина ли Хитлер умира в Берлин?), и народът ще е тук и ще бъде още разграбван и унищожаван до безкрай, но и враговете ще имат конфликти помежду си.

Тъмните ще ръководят и ще успокояват народите с големи обещания и победителите ще имат същата цел като победените“ – пише във второто писмо Рил от 30 август 1914 година.
Тук Ян ван Хелсинг отново застъпва тезата, че Хитлер не е умрял в Берлин и че е продължил живота си в Аржентина.

Граф Сен Жермен

Граф Сен Жермен

А сега да се върнем към далечната 1788 г., когато граф Сен Жермен споделя пред търговеца ни книги Франц Грефер следното:
„Към края на века ще изчезна от Европа и ще се пренеса в района на Хималаите.
Трябва да си почина, малко да отдъхна. Но след няколко десетилетия вие отново ще чуете за мен – точно след осемдесет и пет години хората отново ще се сетят за мен. Живейте добре, приятели мои. Аз ви обичам“ – споделил графът.

В книгата си Ян ван Хелсинг предполага, че граф Сен Жермен медитира в пещери в Хималаите, където в състояние на най-висшата медитация Самадхи съществуват хора и от други цивилизации. Предполага се, че по тъкъв начин графът се зарежда и помладява.

Ян ван Хелсинг: Граф Сен Жермен си почива на Хималаите
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *