Шпионски операции, които граничат с безумието

Истински шпионски операции, които са на границата безумието са се случили в действителността

Любителите на холивудски ленти са ставали свидетели на шпионски операции, които са налудничави или фантастични. Оказва се обаче, че най-безумните мисии са истински исторически събития, а не са дело на филмовите режисьори. Предлагаме ви да се запознаете с три от тях, които се смятат за най-невероятните.Шпионски операции, които граничат с безумието

Шпионска операция с кодово название „Котка“

Тази шпионска операция е замислена от мозъците на ЦРУ. През далечните 60 години на миналия век бил замислен план да се монтира подслушвателно оборудване на котка, а тя да бъде внедрена в посолството на СССР и по този начин да се подслушват руските служители.

За оборудването ЦРУ похарчва 20 милиона долара, но за нещастие мисията се проваля, тъй като домашният любимец пресичайки улицата го блъска такси. За щастие котката оживява, но агентите на ЦРУ се заричат никога повече да не възлагат мисии на животни.

Шпионска операция с кодово име „Скитник“

wanderer-814222_640

Нахлувайки в Сицилия британските войски измислили един на пръв поглед налудничав план, с който да отвлекат немското внимание, за да превземат острова без жертви.

Британците намерили труп на мъртъв скитник и в джоба му поставили фалшиви секретни документи, според които съюзниците ще нахлуят в Гърция.

Германците захапали въдицата и масово насочили силите си към Гърция, като Сицилия останала с малко войска и лесно паднала в ръцете на британските войски.

Шпионска операция с кодовото има „Гестапо“
Полякинята Кристина Скрабек

Полякинята Кристина Скрабек

Тази операция е една от най дръзките в историята на Втората световна война. Тя е дело на полякинята Кристина Скрабек, която се заема с непосилната задача да влезе в бункер на Гестапо и да освободи затворници. Мисия на пръв поглед невъзможна.

Кристина Скрабек влиза в щаба на Гестапо във Франция и лъже германците, че многочислена войска на Алианса нахлува във френския град. Заради своята важна информация Скрабек иска в замяна освобождаване на нейни колеги, като шпионката и освободените затворници избягват, а немците остават излъгани с пръст в уста.

 

 

 

 

Шпионски операции, които граничат с безумието
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Шпионски операции, които граничат с безумието

  1. Хаха, операция котка… нищо не знаят тези от ЦРУ, нашите служби са по-добри сетете се само за операция октопод.. не си играем ние с котки и кученца като онези аматьори, директно скачаме в дълбокото и вербуваме, скумрии, гарги, червеи..всичко що мърда слухти за държавните служби 😀 😀 😀

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *