Историите за чупакабра звучат като измислици от филми на ужасите, но срещналите тайнствения звяр отблизо, не са на същото мнение

До преди години за чупакабра се говореше като нещо екзотично, плод на фолклора на Южна Америка. Сега вече доста хора не се съмняват в неговото съществуване, особено в Украйна.

Дали е чупакабра или плъх-мутант от Чернобил?

Дали появата му има връзка с аварията в украинския Чернобил преди 26 години – нито се потвърждава, нито отхвърля. Факт е, че първите съобщения за нападения са от 2005 г., в Украйна и Русия, двадесет години след атомната авария. Тайнственият звяр не разкъсва, а само изсмуква кръвта на домашните животни, оставяйки дупки по телата им. Това съвпада с описанията за нападения над добитъка в Южна Америка, приписвани на митичния звяр чупакабра. Последният случай в Украйна е само от преди седмица, когато ужасният звяр нападна десетокласника Руслан. Селяни от Сумска област, чиито животни са нападани вече много пъти, го описват като куче без козина, с дълга муцуна и къси предни крака с пръсти. На дългите задни крака може да седи изправено и да скача като заек. Иначе не е много голямо – най-много до метър, според очевидците, които са го прогонили с вилите. Чупакабра предизвиква необичаен страх у селските кучета, които иначе решително гонят вълците през зимата.

Застрелян чупкабра

Миналата есен ловци в Оренбургска област застреляха такова животно и го показаха на видео, което не е за хора със слаби нерви и стомах. По думите им, чупакабра изненадващо скочил срещу тях с див рев и само това, че пушките били заредени, ги спасило при нападението. Срещите с чупакабра стават все повече в последно време. Въпреки, че хората са го виждали многократно отблизо, зоолози не коментират появата му, сякаш за науката този кръвопиец – чупакабра, мутирал плъх, или Бог знае какво, не съществува!

Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: