В нощта на ЧУДЕСАТА се сбъдват съкровените ни ЖЕЛАНИЯ!

В нощта на 8-ми срещу 9-ти октомври над Земята ще се спусне магията от падащи звезди, наречени Дракониди

В нощта на чудесата се сбъдват най-съкровените ни желания! Тази нощ е между 8-ми и 9-ти октомври, когато над Земята ще се спусне магията от падащи звезди, които носят името Дракониди.

Над Земята ще се спусне магията от падащи звезди, които носят името Дракониди

Над Земята ще се спусне магията от падащи звезди, които носят името Дракониди

Този звездопад е най-силен този следобед, но пикът му ще може да се наблюдава и след залез слънце от любители на астрономията и романтиците, решили да сбъднат своите желания, разкри новината Vesti.bg.

Целият период на тайнството на метеорния поток Дракониди е между 6-ти и 10-ти октомври. Магическият дъжд от падащи звезди е известен на учени и астрономи със своя непостоянен характер. Активността му през различните години е доста разнообразен – от 10-20 на час, до внушителните 700-800 ярки огнени следи в небето.

Учените смятат, че тази година интензивността на метеорния поток няма да бъде такава, каквато е била през изминалата година. Но въпреки това, магията на тази нощ ще ни подари своето тайнство.

Звездният дъжд е свързан с преминаването на планетата ни през струпвания на прах в Космоса, който е останал слез преминаването на кометата Джакобини-Цинер. Тя е открита още през далечната 1900 година.

Драконидите носят името си от съзвездието Дракон, както посочват астрономите. Скоростта на падащите звезди, които навлизат в атмосферата на Земята, е относително ниска, само 20-ина километра в секунда, което ни обещава звезден спектакъл и невероятно изживяване, докато наблюдаваме огнените Дракониди.

В нощта на ЧУДЕСАТА се сбъдват съкровените ни ЖЕЛАНИЯ!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “В нощта на ЧУДЕСАТА се сбъдват съкровените ни ЖЕЛАНИЯ!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *