Влюбена двойка реши да сключи брак в Ягодинската пещера на сакралната дата 12.12.2012 година.

Явно младите хора разчитат съвместният им живот да бъде изпълнен с необикновени събития и да мине под щастлива звезда, затова избират емблематично място и си запазват за ритуала най-специалната дата.

250 българи и чужденци са се бракосъчетали досега в пещерата

Както е известно, светът живее в очакване да се случи пророчеството на маите и навръх 12.12.2012 година да настъпи краят на света. Нашите хора просто искат да са заедно, когато Апокалипсисът се случи!

Впрочем, същата дата вече е запазена от много други младоженци за бракосъчетаването им в обичайните зали на гражданските служби. Тръпката да свържеш живота си с любимия човек именно тогава, когато /може би?/ настъпват необратими събития, не е за подценяване.

Мястото на събитието – Ягодинската пещера, от години е привлекателно за хора с по-специален вкус към празничното. В хладните й галерии вече са били оженени около 250 българи и чужденци. В района около пещерата е известно поверието, че който се врече във вярност под сталактитите на Ягодина, животът му стъпва на здрав темел.

Пещерата често посреща и гости, които просто искат да се полюбуват на необичайните й красоти. Запалени пещерняци пък са влизали в нея, за да посрещнат поредната Нова година.
Марта Савова

http://youtu.be/bJHLkyQKaUI

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: