Спорният билборд цели да накара хората да помислят

Църква в Нова Зеландия показа билборд за Коледа, на който Дева Мария е с положителен тест за бременност в ръка. Целта на светите хора там била, да се избегне баналността, а да разпалят у хората искрата за размисли и разговори. Според викарият всичко по Коледа е истинско, става дума за реална бременност, истинска майка и истинско дете.

Става дума за реално безпокойство, кураж и надежда. Билборда показва Мария, майката на Исус, гледайки в тест за бременост, който разкрива, че тя е бременна. И независимо от всички предчувствия, откритието винаги е шокиращо-Мария е неженена, млада и бедна, а тази бременност оформя бъдещето и. Мария не е нито първата, нито последната в тази ситуация.

Скандалният билборд ще остане пред църквата до Коледа

Не за първи път тази църква предизвиква възмущение с нетрадиционните си послания. Преди две години на билборд отново бяха изобразени Йосиф и Мария в леглото, а отдолу надпис”Бедният Йосиф. Трудно е да следваш божието дело.” Тази година постерът е без думи, само изображение и църквата отправя предизвикателство към хората, какъв надпис биха сложили.

нумерология

Въпреки, че коледната фантазия е цветна, с гирлянди, с елени и коледни песни, все пак има и някои реалности. А те са, че много хора в нашето общество страдат-от липса на пари, от болест, от всякакви други трудности. И тогава радостта от Коледа е заглушена от тревожността.

И през този сезон ние трябва да се насърчаваме един друг, да бъдем щедри към онези, които страдат, да дадем и на непознатите и да се грижим за всички, особено за онези, които имат най-малко.

От църквата в Нова Зеландия канят всички, които ще празнуват, да открият всички лица на тази истинска Коледа-тревожност и радост, страдание и състрадание, Дядо Коледа и Исус.

Звучи добре, дори и от хилядите километри!

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: