Цели на масоните за света

Една от главните цели на масоните е да постигнат постепенно доминиране над целия свят

Днес в света съществуват над 6 милиона масони под различна форма в целия свят. За масонството се срещат исторически записи още от 13-ти век. Началото си те водят от сдружения на майстори строители, които се посвещавали освен на своите занаяти и на различни езотерични и други учения. В исторически план, за тяхно начало се приема създаването през 1717 г. на Великата ложа на страната, в която те са били най-много тогава – Англия.

Според една версия за техния произход на професор Дейвид Стивънсън от 1988 г., техните корени трябва да са били не в Англия, а в няколко града на Шотландия. Това той описва в своя книга, в която разкрива документи доказващи версията му. В тези градове според него, те създават първата си ложа с техни посвещения и тайни ритуали. Група шотландски зидари са създали местната ложа през 1599 г., непосредствено преди новото столетие, като в това влагат свое мистично значение като са възнамерявали да се разпространят през този век.

Цели на масоните за света

Цели на масоните за света

Те заимствували от средновековните религиозни вярвания в Европа, идеите на Ренесанса, на Кабалата, астрологията и алхимията. През 1660 г. крал Чарлз II назначил Уйлям Морей за главен отговорник и архитект на строежите в подвластната им Шотландия. Това станало след потушаването на революцията на Кромуел. Морей е успял да се сприятели и да спечели доверието на първите зидари и с тях създал могъща организация, на която дал и основите на вярванията и идеите им.

Според друга версия, шотландските зидари не са били членове на това общество, а само строители, които имат свои обособени вярвания. И така за основаване на съвременно масонство се приема датата 24 юни 1717 г., когато са се обединили 4 ложи в Лондон.

Първите масони са поставяли окултни символи върху надгробните плочи на починалите им близки и членове на братството. Също поставяли символи и върху фасадите на своите къщи като бил избран символът на слънчевия часовник. Слагали ги също и в дворовете си, макар че нямало нужда от тях точно в Шотландия.

През Средновековието масоните са били срещу религията и по-близо до обикновените хора и техните нужди, които били страдали от феодалното и религиозно подтисничество на католическата църква. Днес те се представят посветени на езотерично учение и го правят добре, за да има приемственост в обществото.

В САЩ всички тайни общества са лигитимни и доминират над обществото. На България, през 20-ти век масоните причиниха най-големите злини, тъй като комунизмът е от тях, също ограбването ни през последните 25 години. Членовете им в по-висшата йерархия са поклонници на демони, дори и да не съзнават това повечето то обикновените членове. По този въпрос – ТУК.

Много от информацията, която изтича за тях става с тяхно съгласие и дори чрез техни агенти и от нея се разбира, че те се стремят да вземат властта във всички държави под свой контрол и да господстват над света. Освен това, друга цел, която имат е да наложат атеизма на мястото на религията, подобно както беше през годините на социализма у нас и в другите страни от социалистическия лагер.

Техните учения и идеи са окултни и ще се стремят да наложат тях, вместо вярата в Бога и в Библията, а с папата и католицизма сигурно ще се помирят и ще имат приятелски отношения и общи цели. Повод да предположим това ни дава действията на самия папа Франциск. Той е много активен и търси приятелство с всички религии и общества, като за атеистите каза, че даже и те ще бъдат в Рая, че ще им бъдат простени прегрешенията и т. н.

Десетте заповеди на Бог отразяват неговия характер, описани са в Изход глава 20, стихове 1-20

Десетте заповеди на Бог отразяват неговия характер, описани са в Изход глава 20, стихове 1-20

На пръв поглед това може и да изглежда добре, но сме предупредени в Библията за истинското поклонение пред Бога и това, което налага отстъпилата от Библейските истини и принципи Католическа църква. Приемането и налагането на религиозни вярвания над целия свят, които са в противоречие с писаното в Божието слово, ще доведе до заблуда и измама над всички, които се подвеждат и ги приемат, но за съжаление такива ще са законите.

Много хора обаче ще се усетят и ще разберат, че в ученията на Католицизма има много заблуди и противни на Библейските доктрини вярвания, които ни отклоняват от правия път на вярата и истинското поклонение пред Бога. С това ще се опитат светът да бъде доведен до състояние на общ бунт против Бога и отхвърлянето му. В налагането на Новия световен ред водеща роля ще имат различни общества като масоните и религии като Католицизма.

Във фокуса на измамата в религиозно отношение стои промяната на 10-те Божии заповеди в католическия катехизис и по-специално на втората и четвъртата заповеди отнасящи се до забраната на поклонение пред мъртви, икони и идоли и спазването на съботния ден. Това засяга спасението на всеки човек. Вижте и клиповете!

Цитати от Библията за вярата

Цитати от Библията за вярата

Цели на масоните за света
4.2 (83.33%) 6 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *