Вече 24 години мистериозните събития, разиграли се в малкото костинбродско село Царичина, Софийска област, продължават да бъдат повод за множество спекулации и горещи дискусии относно естеството на случилото се там

Историята започва на 6 декември 1990 година, когато по заповед на Генералния щаб на българската армия на територията на село Царичина започват интензивни изкопни работи, чиято първоначална цел е намирането на съкровището на средновековния български владетел цар Самуил.

Причина за тези действия става стара легенда за самото съкровище, предавана в рода на един от местните жители, сънувал пророчески сън с Левски, Ботев, Вазов и Раковски, последният от които го насърчава да поведе българите. Мъжът се свързва с представител на асоциация „Феномени“, заедно с когото информират Военното министерство. Всичко това става причина да бъде поставено началото на секретната военна операция „Слънчев лъч“, от която стават част и няколко екстрасенси, направляващи начинанието.

Впоследствие мястото на изкопните работи е променено с около стотина метра, а през следващите месеци постепенно е прокопан спираловиден тунел с дължина 160 метра и денивелация от 70 метра – сериозно физическо изпитание, в което от съображения за сигурност участват само висши военни, докато обикновените войници единствено охраняват.

нумерология

Важна част от секретната операция в Царичина е и начинаещият по онова време екстрасенс Елисавета Логинова, комуникираща по телепатичен път с извънземни същества, която изписва цели тетрадки с мистериозни рисунки и знаци, изпращани от тях.

С течение на времето целта на цялата операция се променя и вече не е свързана със съкровището на цар Самуил, а с първия разумен обитател на планетата Земя – мистериозно двуполово същество, чийто 2,5-метров скелет, положен в древна гробница, може да доведе до сериозен научен катаклизъм, опровергавайки теорията на Чарлз Дарвин за произхода и еволюцията на човека.

Логинова, придружена от друг екстрасенс в екипа и един висш военен, дори се срещат с Ванга в Рупите, надявайки се знаменитата пророчица да им даде някакви важни и неизвестни на тях сведения, които да помогнат в работата им на секретния обект. Последната изразява изумлението си от интереса им към въпросното загадъчното същество, което нарича „жълта маймуна“, но все пак заявява, че се намират на прав път в търсенията си.

царичина

Царичина, Софийска област

Твърди се, че операцията е съпътствана от някои мистериозни явления, включително появата на летящи обекти и загадъчни светлини; заедно с това в самия тунел има участъци, които са сребристи на цвят и с правилна форма, енергийни стопери, както и няколко знака – два триъгълника, лента и цифрите 3, 4 и 6.

Разкопките в Царичина продължават до 19 ноември 1992 година, когато дупката е запълнена с чакъл и бетон.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: