Хули Леонис: В астрологията най-важен е въпросът защо нещо се случва

В интервю за „Уикенд“ астрологът Хули Леонис разкрива повече за работата си, както и прави прогноза за различните зодии през 2016 г.

Хули Леонис е най-новата звезда на астрологията у нас, който извежда начинанието до нови висини – пише в. „Уикенд“. До почти безпогрешните му прогнози се допитват стотици успели сънародници, но и руснаци. Симпатичният астролог е канен да изнася лекции дори в САЩ и Канада.

Хули Леонис е завършил специалност „Класическа астрология“ в Академията по астрология в Москва. Специализирал е в сферата на човешките взаимоотношения, връзките родители – деца, партньорски взаимоотношения, връзката на човека със самия себе си. Неговият индивидуален подход се базира на преплитане между астрологичното и психологичното познание.

Друг важен аспект от дейността му е свързан с консултиране в сферата на личностната реализация и така нашумялата тема за намирането на лично призвание – дейността, в която всеки човек намира пълната си реализация и която му носи удовлетворение и радост.

Хули Леонис споделя и вярва, че във всеки един момент от живот си ние си взаимодействаме и това е най-важната ни дейност, затова ясното разбиране и правилната ни комуникация със заобикалящия ни свят и със самите нас е основата за един щастлив живот.

В интервю за „Уикенд“ Хули Леонис отговаря на въпросите на Елия Алекс.

Хули Леонис

Хули Леонис е автор на книги за астрологията

Попитан кое взаимодействие човек трябва да търси в астрологията – настояще, бъдеще или минало време, Хули Леонис отговаря:

Астрологията е преди всичко наука. За да работи добре обаче, практикуващият трябва да разполага със силна интуиция и тук се включва езотеричната част на науката. Астрологията е всеобхватна и може да даде отговор на много въпроси. Всеки един астролог с времето се специализира в някоя сфера, в която задълбава и насочва професионалните и личните си изследвания натам.
Астрологията работи отлично за всички, стига да са известни часът, мястото и датата на раждане на човек. Тази наука може както да ви опише моментното състояние, така може и да ви каже през какво сте преминали и какво предстои. Аз винаги говоря в тенденции, а не говоря за конкретни събития и за предсказания, защото вярвам в свободния избор. Често обаче хората използват свободната си воля, за да не правят избор. В този случай астрологията няма как да направи избора вместо тях“.

На въпроса: „Вярно ли е твърдението, че хората, запознати с астрологията, помагат на себе си и че на тях животът им би протекъл много по-лесно?“, Хули Леонис отвръща:

„Винаги е добре да си предупреден. Има една популярна италианска поговорка, която гласи: „Човек предупреден, наполовина спасен“. Освен това предупреждението може да ти помогне да минеш през дадена ситуация по по-добър и мъдър начин. Астрологията много точно може да ви каже къде се намирате в момента по отношение на това приключение, наречено живот. Може да ви каже настоящият момент за какво е подходящ и за какво не е. Астрологията е висше познание и обикновено се размира от по-интелигентен тип хора, които нямат нужда от гадание и хвърляне на събития в пространството, а имат нужда от насока как да използват енергията си“.

На питането: „Когато човек си прави хороскоп, кое е по-важно да попита: кога нещо ще се случи или защо нещо се случва?“, Хули Леонис отговаря:

„Единственият въпрос би било добре да бъде „защо“. За да не се случва нещо в живота ви, то си има причина. Ако тази причина не бъде отстранена, то може и събитието, което ви е писано, да не се случи, да ви подмине или да се случи в нищожно малък размер, просто защото вие не сте готови за него. Тук позитивното програмиране е излишно. Дори и всеки ден да си казвате, че ще се ожените, ако имате сериозни емоционални блокажи, то или няма да се случи брак никога, или ще е с подобен на вас човек, който вие може и да не искате. Астрологията има и много близка същност до тази на психологията и тук тя може да бъде много полезна, защото дава много точен поглед над проблема и може да ви посъветва как да се справите с него“.

Хули Леонис

Хули Леонис е завършил астрология в Москва

Запитан до каква степен човек може да контролира бъдещето си, Хули Леонис отговаря:

„Преди да се роди едно дете, душата му избира мното старателно живота си съобразно универсалния ред. Това е идеалният план за живота. Ако следваме този план, тогава ние сме щастливи. Често обаче не можем да бъдем себе си, нямаме смелост да бъдем себе си, а следователно и да бъдем щастливи по нашия неподправен начин, който реално е единственият начин, по който можем самите ние да сме щастливи. Идеята е не човек да контролира бъдещето си, защото не може. Идеята е да си в пътя си, за да си щастлив и да се чувстваш пълноценен и цялостен“.

На въпроса: „Доколко хората са подготвени да научат истината за себе си и за кои аспекти най.често в живота си се вълнуват – здраве, кариера, материално състояние, любов?“, Хули Леонис отвръща:

„Зависи от духовното осъзнаване на човека. Веднъж стъпиш ли на пътя на духовното, връщане няма. Постоянно искаш да знаеш все повече. Много хора обаче се страхуват от този път и никога не стъпват на него. Това са хората, които потъват в колективната енергия, следват модела на родителите си едно към едно или си избират даден социален модел, който превръщат в собствен. Често тези хора са много нещастни, но никога не биха си го признали, защото чуждият, вече проигран модел им дава сигурност и така между щастието и сигурността, те избират второто.
Всички се интересуват от взаимоотношенията, защото това е тема, която в момента никак не върви поради засилването на егото във всеки един от нас“.

На питането: „В най-новата ви книга „Пътят на душата през зодиака“ е заложена идеята, че целта в живота ни е всеки един от нас да извърви пътя към себе си. Понякога този път е труден и изпълнен с много перипетии. Кое е основното, което трябва да ни дава сили и да ни движи напред?“, Хули Леонис отговаря:

„Това, които ни кара да вървим напред и да се справяме успешно с всичко, е именно чувството, че ние сме в пътя си. Истинска болка и постоянно нещастие е да не си в пътя си. Тези хора не знаят какво е щастие, защото те трябва да изживяват щастието на някой друг, защото така им е казано“.

На молбата: „В книгата си още разделята зодиакалните знаци на мъжки и женски. Разкрийте малко повече за това интересно делене“, Хули Леонис разяснява:

„Има много различни деления на знаците, които ни дават допълнителна информация за техния характер. Едно от тях е делението на мъжки и женски. Водните и земните знаци се свързват с женската природа във всичките й проявления, докато огнените и въздушните знаци, се свързват с мъжката енергия. На багата на това деление може да се види коя есергия доминира в един човек, а тази енергия невинаги съответства на биологичния пол“.

На въпроса: „Ако сравним 12-те зодиакални знака с часовник, с който трябва да сверяваме времето, кое е по-фатално – да закъснеем за нещо или да подраним с друго, за което всъщност не сме готови?“, астрологът отговаря:

„Ние никога не закъсняваме – винаги нещата се случват в най-подходящия момент, независимо че хората често имат грешна представа кой момент е подходящ и кой не е. Ако не сме готови за него, то просто не се случва“.

Хули Леонис

Хули Леонис консултира стотици българи и руснаци

На питането: „Доколко е важно човек да контролира егото си и кое надделява повече – зодиакалният знак или индивидуалната личност? До каква степен двете са подчинени едно на друго?“, гадателят по звездите отговаря:

„Индивидуалната личност се отразява в целия хороскоп, койт се състои от 10 планети, 12 дома, лунните възли и аспектите между тях. Егото се символизира от зодията, т.е. позицията на Слънцето. В този ред на мисли егото е част от цялостната личност. Егото трябва да е задоволено, за да сме щастливи и да можем да караме цялата система да работи добре. Разбира се, има много различни видове его“.

На въпроса: „Можете ли да ни кажете 2016-а година за кои знаци е кармична, кои зодии могат да са спокойни и кои трябва да се приготвят да научат важни уроци?“, Хули Леонис отговаря:

„Годината е голямо предизвикателство за Стрелците и Близнаците, които се изправят пред необходимост от ред и дисциплина в живота си, които могат да дойдат заедно с редица напрегнати събития и предизвикателства. Една дълбока, мистична и много поучителна година се очертава и за Скорпионите. Знакът, който ще може да се наслади на късмет през втората половина на годината, ще е този на Везните. 2016-а ще е трудна година за представителите на зодиите Лъв и Козирог. Без съмнение, това ще е най-успешната година за Овните и Телците“ – споделя в заключение на интервюто астрологът.

„Пътят на душата през зодиака“ – за какво става дума в книгата на Хули Леонис?
Наскоро излязлата на книжния пазар книга на астролога предизвика огромен интерес и се превърна в бестселър. В кратия том се разглежда подробно как дванайсетте зодиакални знака се свързват с различни стъпки от еволюцията на душата, които ни дават различни уроци.

Авторът подчертава: „Книгата разкрива всичко за енергията на зодиакалния знак и посоката, която е поела душата ви. Това не е умението, което владеете, а което трябва да развиете в настоящия живот, за да сте щастливи“.

От книгата ще разберем защо хората от една зодия могат да имат различни характери и съдби. „Неслучайно наричат астрологията царицата на езотеричните науки, защото ни дава обяснението за всеки един човек поотделно – има много фактори, които сформират психотипа му“ – разяснява Хули Леонис.

Хули Леонис: В астрологията най-важен е въпросът защо нещо се случва
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *