Ето храните, които Библията препоръчва.

Библията, както всички знаем е най-мъдрата книга в света и нейните закони са в името на доброто на човека. Като започнем от десетте Божи заповеди, които ако спазваме, ще добрува целият свят и стигнем до смирението и прошката, на които Бог се опитва да ни научи. В своето слово, Библията ни препоръчва дори и кои храни са полезни за нас – човеците и кои не. Определя ги като чисти и нечисти храни. Ето  кои са те:

Библия
Повечето от нечистите храни в Библията, са обявени за вредни и днес!

В Левит, глава 11 се изброяват нечистите храни, които се препоръчва да не се ядат.

От животните това са – прасе, свинска мас, куче, лисица, вълк, котка, кон, магаре, муле, лъв, заек, маймуна, катерица, мечка, камила, слон, лама.

От рибите, като нечисти се определят тези, които нямат перки и люспи,– сом, змиорка, акула, есетра. И такива с твърдо тяло – охлюви, миди, раци, скариди, стриди. Или с меко – сепия, медузи, калмари, октопод. Също така морски бозайници-  делфини, тюлени, моржове, кит.

нумерология

Още – костенурки, крокодили, жаби, гущери.

От птиците, не трябва да се ядът – орел, кукувица, чайка, ястреб, щраус, щъркел, пеликан, лястовица, лешояд, кълвач, лебед.

Чистите храни в Библията  са:

От животните – говеда, овце, елени, жирафи, лосове, кози.

От рибите – хамсия, лефер, шаран, треска, херинга, скумрия, лещар, щука, сьомга, риба тон.

От птиците – пиле, гълъб, патица,  гъска, паун, фазан, пъдпъдъци, пуйка.

Както вероятно вече ви е направило впечатление, повечето от забранените от Библията храни, са обявени за вредни и от съвременните учени и доказано замърсяват нашият организъм.

Предполагам, че ще ви бъде интересна и една друга теория, която изповядва Библията. Тя е свързана с ограниченията в храните и с постенето, които освен за пречистване на тялото, имат и една друга също много важна цел. Според Библията, ако сме в състояние да контролираме нашите хранителни навици, вероятно ще можем да контролираме и други свои навици. Например тези на ума, като похот, алчност, омраза, клюкарство. Волята да се откажеш от едно или друго предизвикателство или изкушение, усъвършенства дисциплината на човешкия дух.

Гергана Борисова

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: