Чували ли сте за уникалната хималайска сол, която се добива директно от Хималаите

Можете напълно да замените готварската сол с хималайска сол.

Историята…

Преди около 200 милиона години е имало кристализирани морски солни легла, покрити с лава. Тази сол е била защитена от всякакъв вид замърсяване, заобиколена от безкрайни снегове и дебели ледове. Много специалисти вярват, че розовата хималайска сол е най-чистата сол съществуваща на Земята.

Минерали и енергия…

Хималайската сол съдържа същите 84 минерала и елемента съществуващи в човешкото тяло – факто, който сам по себе си е удивителен. Някой от тези минерали са натриев хлорид, сулфат, калций, калий и магнезий. Консумацията на този вид сол ни осигурява необходимото количество натрий, което е много по-малко от това, което приемаме с консумацията на обикновената готварска сол.

Друг изключително любопитен факт за хималайската сол е, че поради клетъчната си структура съдържа вибрационна енергия. Минералите в хималайската сол са в колоидна форма, което означава, че са достатъчно малки, за да бъдат абсорбирани по най-добрия възможен начин.

Какви са ползите от хималайската сол?

– Подобрява здравината на кръвоносните съдове
– Подобрява функциите на белите дробове и дихателните функции
– Поддържа стабилно Ph на организма
– Забавя стареенето
– Подобрява съня
– Повишава либидото
– Предотвратява мускулните крампи
– Подобрява хидратацията
– Засилва костите
– Намалява кръвното налягане
– Подобрява кръвообращението
– Подобрява детоксикацията на тялото

нумерология

хималайска сол Каква е разликата между хималайската сол и другите видове сол?

Въпреки че морската сол е предпочитана пред готварската, с оглед на факта, че океаните стават все по-замърсени, се оказва, че дори и морската сол не е особено полезна. Поради „девствените „ условия, в които се добива хималайската сол, тя се смята за най-чистата в света.

Готварска сол

Обикновената, най-често използвана сол – готварската, е напълно лишена от по-голяма част от полезните минерали с изключени на натрий и хлор. Този вид сол е избелена и почистена с химикали, след което се нагрява на изключително висока температура. Йодът, който се добавя към готварската сол в синтетичен, което означава, че е труден за обработка от тялото.

Чували ли сте за уникалната хималайска сол, която се добива директно от Хималаите

Чували ли сте за уникалната хималайска сол, която се добива директно от Хималаите

Обработен е с противослепващи агенти, което не позволява разтварянето на солта във вода. Тези механизми за обработка на солта, водят до невъзможността й да се усвои правилно от организма, което води до натрупване и депозит в органите.

Всъщност солта сама по себе си не е толкова вредна, колкото обработката, на която е подложена. Най-голямо количество готварска сол се съдържа в преработените храни, които буквално са бомба със закъснител за здравето.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: