Хеопсовата пирамида е създадена от същества, населяващи друга планета

Съществуват много древни археологически обекти, за чиято поява няма логично обяснение. Хеопсовата пирамида е типичен пример за това.

Една от теориите е, че египетските пирамиди са построени от извънземни същества.

Колкото и невероятно да звучи това твърдение, голяма част от учени и уфолози се застъпват за него.

Изчислено е, че всеки от камъните, участващи в архитектурата на пирамидите тежи между 2 и 20 тона. Дали е възможно около 2,5 милиона каменни блокове да бъдат прецизно обработени и подредени по един уникален и симетричен начин?

Изграждането на египетските пирамиди изисква работата на милиони хора, сред които задължително трябва да има инженери, математици, архитекти и разбира се много роби. Дали в действителност толкова много хора са живели по поречието на река Нил?

Хеопсовата пирамида има перфектна конструкция

Хеопсовата пирамида има перфектна конструкция

Освен това перфектните конструкции, здравината на монументите и разположението им, подсказват, че тази сложна архитектура не може да бъде дело на обикновените хора.

нумерология

Според някой учени уникалните пирамиди са създадени от древните атланти. Други пък считат за автори на архитектурните паметници извънземни същества, обитавали небезизвестната звезда Сириус.

Атланите са населявали старинния континент Атлантида. Предполага се, че тези същества са разполагали с необикновени сили. Размерът им е достигал до 5-6 метра, комуникирали помежду си чрез телепатия и били изключително умни.

Тази необикновена раса е създала и използвала летателни апарати. Именно затова се предполага, че атлантите са наследници на извънземни същества, а летателната техника им е служила, за да се предвижват до други планети в космическото пространство.

Има още една теория, според която извънземни са помогнали на древните египтяни при строежа на хеопсовата пирамида и другите архитектурни паметници.

В древните египетски писания много често се разказва за същества, които се спускат от небето. Тяхната цел е била да научат египтяните на мъдрост и специфични строителни техники.

Легендите разказват за „небесни богове”, които са дошли на Земята, прелитайки през въздуха с „лодки”.

Дали в тези теории има някаква истина, ние можем само да гадаем.
Всеки има право да вярва или не в схващането, че хеопсовата пирамида е дело на същества от друга планета.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: