Изберете ефектен маникюр за къси нокти
Маникюр за деца с къси нокти. Подходящ гел лак и др. средства

Ефектен маникюр за къси нокти (120 идеи, СНИМКИ)

Изберете ефектен маникюр за къси нокти от нашата галерия със снимки. Идеи за нежен маникюр, летен, френски, коледен, есенен. Маникюр за деца с къси нокти. Подходящ гел лак и др. средства

Маникюр за къси нокти – това понятие се появи наскоро в сферата на нейл арта. Дългите и заострени нокътни пластини десетилетия бяха еталон за женственост, но от няколко сезона отстъпват своите позиции. Модата упорито се стреми към практичност и умереност.

Скъсеният нокът е напълно способен да се превърне в произведение на изкуството. Излизат нови дизайни, които го доказват. Те пасват на жени, които са делови, романтични, мили, спортни, творчески натури. Пробвайте.

Разгледайте нашите галерии по-долу, като превъртите отделните снимки. Те са подредени по различни критерии, за които получаваме запитвания.

Общи правила за маникюр за къси нокти

Маникюрът за къси нокти не подхожда на всяка ръка. Той стои отлично на фини, тесни и дълги длани, увенчани с нежни и изящни пръсти. Пълните ръце с широки длани и масивни пръсти по-добре да останат верни на досегашния еталон – дългият нокът компенсира излишната ширина. И така, да не подчертаваме недостатъците си. Късият нокът е за фини ръце и тънки пръсти.

Особено внимание при избора на дължина на ноктите е нужно, когато притежаваме квадратна форма на нокътната пластина. На тази форма късото оформление няма да подхожда. Ръцете ще изглеждат дебели и груби.

На по-грубите ръце отива следният маникюр:

 • Компромисно средно-къси нокти със свободен край, който излиза 3 до 5 мм извън възглавничката на пръста;
 • Отказ от квадратна форма в полза на овала, който впрочем е моден през този сезон;
 • При избор на цвят да се избягва бялото, а вместо това да се предпочитат ярки и тъмни оттенъци;
 • Да забравим и за напречните геометрични фигури, те допълнително скъсяват пръстите. При къс нокът се ползва геометрия, но само надлъжно;
 • Бъдете внимателни с френския маникюр, който по принцип е труден за къси нокти, независимо от тяхната форма. В краен случай направете лунен маникюр;
 • Нанасяйте лака, като оставяте по 0.5 мм по края на нокътната пластина – това я прави да изглежда по-дълга.

Съществува мнение, че яркият маникюр почти винаги изглежда добре върху къси нокти, за разлика от светлите тонове. Това не е съвсем така. Леките пастелни оттенъци изглеждат отлично, визуално издължават пластините, ако се съчетаят с цвета на кожата. На кожа с бежов тен отиват розови нюанси, на прасковената кожа – жълто и сребро, на загорялата след морето –  карамел, светло-кафяво и почти цялата пастелна палитра.

Галерия ефектен маникюр за къси нокти

Водещите дизайнери в маникюра доказаха, че оформянето на къси нокти може да е толкова разнообразно, както при средните и дългите. Тенденциите не слагат ограничения нито в цветовете, нито в текстурите, нито в декоративните детайли. Трудно ще сътворите демодиран маникюр, освен ако не залитнете към неонов блясък, „кисел“ цвят и крещящ ярък детайл.

Снимките се преглеждат с бутоните със стрелките наляво и надясно. Отдолу под повечето от тях има и текстове, които може да се прочетат. Споделете също така в нашия форум ТУК и други източници на идеи за маникюр за къси нокти!

Ефектен маникюр за къси нокти

Image 1 of 16

Това е един много готин начин да се подходи към решението черно-бели нокти.

Нежен маникюр за къси нокти

Нежно едноцветие е ненатрапчивият и абсолютно женствен маникюр, който се основава на спокойни и меки тонове, придава на ръцете аристократичен вид. Ако при късия нокът кърваво-червения и наситения тъмен лак са риск, но телесният маникюр винаги е безупречен. Носете такъв през пролетта, когато се събужда природата, като гарнирате с флорални мотиви или продълговати геометрични фигури. Дори през лятната отпуска пастелната гама отлично се хармонизира със загоряла кожа.

Нежен маникюр за къси нокти

Image 1 of 14

Романтичен дизай за къси нокти

Вестникарски маникюр и графити, миниатюрни надписи – те подхождат на късите нокти, защото позволяват да се играе с дължината. Сред най-популярните надписи на любовните, романтичните и хумористичните като Love, Smile, изпълнени с калиграфски почерк или с шаблон. Не покривайте така всички пръсти, достатъчно е да се оформят 2-3 нокътя, а останалите да бъдат едноцветни, единствено съчетани по цвят на покритието.

Миниатюрни рисунки вълнуват изпълнителите с художествени способности. Тази година се рисуват мънички лица с изразителни лица, фантастични образи или малки животни.

Течен метал и разбито стъкло и друг стил при късия нокът. Капки, сълзи, разтопено злато или сребно – те създават усещане за разтичане или разпръскване на елементи по пластината. Ефектът се постига с фолио, вградено в гела и покрито с топ. Финалното покритие е или благородно матово, или блестящо гланцово.

Маникюр по сезони за къси нокти

Много често дамите търсят идеи за маникюр, свързан с конкретния сезон. Ето някои добри примери и идеи, които може да ви свършат работа:

Пролетен маникюр

Водещата идея за пролетта е минимализъм, без ярки и едри детайли, без набиващ се в очи принт. Модерен е простият мил симпатичен маникюр на къс нокът, изпълнен с техниката на минимализма. Никакви агресивни оттенъци, игра с текстури и показност. Всичко е тихо, скромно.

За да не се обезличат ноктите, оживяваме картината с един или два пръста с тематичен детайл. За пролетта най-подходящи са флоралните мотиви и щампи, късите щрихи в контрастен цвят и графични елементи. Но всичко в ограничено количество. Маникюрът трябва да бъде лаконичен.

Пролетен маникюр за къси нокти

Image 1 of 15

Летен маникюр

Това лято идва като многоцветно омбре. Не лека е задачата да се насложат няколко цвята върху къс нокът. Затова дизайнерите в маникюра отменят плавните преходи между цветовете.

Тазгодишното омбре е с ясни хоризонтални линии между 2-3 близки оттенъка. Това оформяне е чудесно за топлите месеци, макар че подхожда единствено на тънки нокти (линиите разтягат визуално встрани).

Летен маникюр за къси нокти

Image 1 of 14

Дизайн за яркото лято

Есенен маникюр

Тъмният маникюр на къс нокът изглежда красиво, сдържано и благородно. За тази сезон взимаме на въоръжение цветовете на червеното вино, малахита, шоколада и наситеното синьо. Удивително, но ако черното на дълъг нокът говори за готика, то при късия нокът не навява подобни мисли. То придава единствено строгост.

Пик на модата на тъмните цветове идва през есента, когато разнообразяваме със златен блясък и жълто-оранжево.

Есенен маникюр за къси нокти

Image 1 of 10

Класически дизай за мрачните есенни дни

Зимен маникюр

Идеята „negative spase“ експлоатира фантазията на майсторите в маникюра вече няколко сезона. Празното пространство са „голи“ пространства от прозрачен или телесен лак, редуващи се с ярки зони в хаотичен порядък. Стилна находка е матов маникюр с малки прозрачни прозорчета в центъра, графични фигури с празни зони. Лунният и френският маникюр идеално се вписват в тази концепция;

Матов маникюр. Тази идея не умира и за мнозина е по-ефектна от гланца. Разкошно изглежда в нежно светло или тъмно наситено изпълнение. Ако искате истински стилен маникюр за къси нокти, обърнете внимание на текстурата. Особено подхожда кадифеното покритие. То привлича вниманието, но е благородно-сдържано, изискано и ненатрапчиво.

Зимен маникюр за къси нокти

Image 1 of 15

Традиционните зимни цветове върху къс нокът

Френски маникюр

Френският шик при късите нокти е достъпен само за жените с красиви дълги пръсти. Ако попадате в кръга на щастливците, не пропускайте възможността да демонстрирате изяществото на ръцете си и това колко добре са гледани.

Тънката бяла линия по края на нокътната пластина в съвременния френски маникюр при късите нокти може да се замени с нетрадиционни цветове – синьо, изумруд, бордо. Майсторите съветват да се сложи блясък на 1-2 пръста, за да се привлича вниманието към ръцете.

Френски маникюр за къси нокти

Image 1 of 20

Нежен дизайн за френски маникюр

Противоположност на френския маникюр е лунният. Вместо да се подчертае краят на нокътната пластина, запълваме с контрастен лак луничките в основата. Това е чудесен дизайн за къс нокът, защото не скъсява пръстите. Много жени без колебание могат да си го позволят. Единствено гледайте полумесецът да не е прекалено широк и да не „изяде“ от дължината на нокътя.

Други интересни варианти са триъгълни лунички, изтеглени към средата на нокътя и т. нар. очи, при които луничката се декорира с черна точка на една страна, като око, което гледа встрани.

Коледен маникюр + новогодишен

Съвременният nail-арт всеки сезон привлича нови материали, за да се получи невиждан до момента маникюр за празниците. Декоративните детайли остават в сферата на снежинките, украсата за елхи и подобни традиционни елементи.

Играта е с детайлите, които са по-блестящи и крупни от обикновено. Диаманти, перли, злато и сребро декорират богато основата на пластината. Всички елементи са изтеглени към основата, за да не се скъсява визуално късият нокът.

Коледен и новогодишен маникюр за къси нокти

Image 1 of 17

Отличен дневен маникюр за празничните дни

Маникюр за деца с къси нокти

Детският маникюр получава все повече почитатели. Много родители осъзнават неговите преимущества. Маникюрът придава на ноктите правилна форма, поддържа ги чисти и без черни отлагания, лекува неприятното гризане на нокти. Момичето се научава да се грижи за ръцете си.

Детските теми и ярките цветове остават водещи при най-малките. При младежите излизат напред матовите маникюри в тъмен цвят, любимото черно.

Детски маникюр за къси нокти

Image 1 of 15

Интересен дизайн за училище

Кой гел лак да ползваме?

В маникюра върху къс нокът гел-лакът е удобен по две причини – той прави сътвореното върху пластината практично и устойчиво, а освен това значително разширява възможностите за творчество. Гелът позволява да се въвеждат различни вложки и елементи – метални, огледални, перлени, с ефект на дъга или диамант.

Класации и тенденции съществуват както при дизайните, така и при материалите.

Тази година първото място се държи от японската марка Haruyama. Нейните гел-лакове се отличават с плътен цвят, невероятна устойчивост от 4 седмици и разумна цена. Консистенцията на гъста и плътна, в някои случаи е достатъчен един слой. Има приятен аромат и над 400 оттенъка.

Веднага след японците се нарежда южнокорейската TNL Professional. Устойчивостта е едва 2 седмици, но този гел-лак изпъква с невероятно лесното си сваляне. Консистенцията е не твърде гъста, нито излишно течна, което осигурява лесно нанасяне. Редовно палитрата се попълва с нови цветове, а марката е в ниския ценови сегмент.

Третото място през 2022 г. е за POLE — относително млад бранд, но вече доста популярен. Предлага около 1000 цвята. Високото съдържание на пигмент помага да се постигне плътен цвят от два слоя. Гел-лакът има повишена устойчивост и издържа без повреди 4 седмици.

С международна известност са още марките UNO с безопасен състав и лесно сваляне и Boheme, който възприема маникюра като изкуство.

Видео: Как се полага гел лак?

 

Първоначално публикувано на:28.12.2022 @ 7:05

За Константин Серафимов

Името ми е Константин Серафимов и съм част от екипа на Chudesa.net и Lekar.bg. Интригуват ме чудесата, които се случват в този невероятен свят, а здравната тематика ми е слабост.

Прочети още

енергийни меридиани

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – ЛЕЧЕНИЕ ПРЕЗ МЕРИДИАНИТЕ

Човешките меридиани представляват линиите на електромагнитната сила, която е опора на жизнената енергия Всеки от …

3 Мнения

 1. Пами Василева

  Тенденциите за 2023 година са скъсяване на ноктите, не само по необходимост. При цветовете ще е пълна скръб, нищо ярко, нищо червено. Малко цвят пускат при пролетните и летните маникюри и дотам.

 2. Маргарина Донкова

  Тази година вървят матов и френски маникюр, максимално изчистени. Както и вие пишете минимализъм, да няма едри фигури и изпъкващи неща.

 3. Виктория Върбанова

  Благодаря за идеите за къси нокти. От няколко години минах на ръчна работа и просто не успявам да задържа бяло по края. Постоянно ровя за идеи за толкова къс нокът. Допаднаха ми сезонните теми и си набелязах няколко за правене, пак благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *