Съветите, които Учителят Петър Дънов завещава на поколенията съдържат в себе си християнска мъдрост и мъдростта на изтока. Той определя кармата като съдба, в която се редуват причини и следствия, които самите ние създаваме

Затова учението на Учителя Петър Дънов е отричано от църквата, а самият той е приеман по-скоро за рожба на мрака, отколкото за светец.

Учителят Петър Дънов прави опити да обясни закодираните в Библията постулати, като ги представя на съвременния човек по един модерен начин, като се обосновава и научно. Неговото учение предлага синтезираната мъдрост на света, която е събирана в продължение на хилядолетия.

Особено внимание обръща на Вселенските и Космически закони, част от които са и 10-те Божии заповеди. Учителят Петър Дънов говори за прераждане и за карма.

Според него кармата се проявява в две направления – наказание за лошите прояви и награда за добрите. Каквато и карма да има един човек, настоящото прераждане му дава възможност да направи едно освобождаване от кармичните зависимости и ангажименти.

Думата „карма” е със санскритски произход.

Тя означава дело, действие и въздействие. Понякога вместо „карма” се използва „Закон за причината и следствието”.

нумерология

Действието на една карма се проявява като връзка между минало, настояще и бъдеще. Миналите постъпки на един човек или група от хора се проектират в настоящето. Настоящите ни постъпки ще рефлектират върху нашето бъдеще. Затова психолозите съветват да мислим позитивно, за да проектираме и посеем позитивни емоции в бъдещето.

Или както е казал народът: Каквото посееш, това ще пожънеш. Тук освен за добри или лоши постъпки става дума за добри, позитивни или лоши, негативни мисли.

Ако всички мислим позитивно за бъдещето на България, то непременно ще се сбъдне много по-добро бъдеще, от това, ако мислим негативно и песимистично.

Учителят Петър Дънов отбелязва още, че всяка карма е една специална задача, която е поставена на всеки отделен човек и той трябва да намери начин да я разреши правилно.

Колкото и незначителна да изглежда нечия съдба, тя има своето значение както за конкретните хора, които са свързани с нея, така и за света като цяло.

Учителят Петър Дънов

Мъдростта на Учителя Петър Дънов

Според Учителя Петър Дънов, всеки един опит човек да заобиколи своята карма, е вид извършване на грях, не по-малък от този да убиеш някого, да окрадеш някого или нещо друго.

Ако се научим да приемаме злото, което ни заобикаля или ни се случва по един разумен начин, едва тогава ще можем да разберем защо всички велики духовни учители ни учат да приемем своя живот с нужната благодарност и да осмислим всичко, което ни се случва.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: