СЕНЗАЦИОННО! Учени откриха АТЛАНТИДА

Митичният континент Атлантида се намира в Карибско море, но точната му локация се пази в строга тайна

За пръв път митичният континент се споменава от Платон в диалозите „Тимей” и „Критий”

За пръв път митичният континент се споменава от Платон в диалозите „Тимей” и „Критий”

Учени археолози откриха митичният континент Атлантида, за който се знае, че е изчезнал по изключително тайнствен начин. Специалистите, чиито имена не се съобщават, са категорични, че това, на което са попаднали случайно, е именно отдавна потъналия континент.

Те се позовават на множество фотографии, на които ясно личат странни пирамиди, които обаче са много по-стари от египетските, разкри сензационната новина sanovnik.bg.

Учени археолози откриха митичният континент Атлантида

Учени археолози откриха митичният континент Атлантида

Все още не се споменава с точност локацията на загадъчната находка. Но археолозите леко повдигат завесата на мистерията като споделиха, че континента се намира в Карибско море.

За пръв път митичният континент се споменава от Платон в диалозите „Тимей” и „Критий”. В тях Платон цитира един от най-могъщите и знатни мъдреци на древна Гърция – Солон, който споменава за античните жители на този материк, наречени атланти.

Мъдрецът Солон ги описва като изключително високо развит народ, който се характеризирал със своята смелост. Те обитавали остров в Атлантическия океан, който обаче потънал между 9750 и 8750 година преди Христа. Той споменава, че островът се е погубил в следствие на природно бедствие само за една нощ.

Атлантида

Атлантида

В чест на Атлант, брат на един от най-известните титани от древногръцката митология Прометей, този мистериозен континент е наречен Атлантида.

Оказа се, че преди учените да оповестят сензационното си откритие, приложението Google Ocean позволи и на други експерти да попаднат на уникална решетъчна решетка, която прилича на аеронавигационна карта на античен град. Тази невероятна решетка е била открита на дъното на океана на около 1000 км от западните брегове на Африка. Именно там, според някои от историците, е вероятно да се крие митичният континент.

СЕНЗАЦИОННО! Учени откриха АТЛАНТИДА
3 (60%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “СЕНЗАЦИОННО! Учени откриха АТЛАНТИДА

  1. Преди няколко години беше открит феномена, известен като "Пътя Бимини" в Карибско море. За него в началото се твърдеше, че е част от загубения континент Атлантида. След внимателно изследване на морското дъно обаче се оказа, че е съвсем естествено скално образувание.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *