Истината за влиянието на ученията на йезуитите

Измамите на Луцифер чрез ученията на йезуитите за последното време

Християнството на 20 и 21 век почти е забравило важността и значението на протестантската реформация, която е започнала през 16-ти век. Йезуитите са създали цяла империя от системи за борба с протестантството и с възстановените забравени Библейски учения. Като подводни скали, те застрашават живителните истини, изопачавани и скривани от католическата църква, благодарение на което Европа е тънела в духовен мрак цели столетия.

Католиците са създали орденът на Йезуитите и техните учения са намерили приемственост в църквата им

Католиците са създали орденът на Йезуитите и техните учения са намерили приемственост в църквата им

След една многовековна мрачна нощ, Европа се пробуди след един бурен изгрев на слънцето. Духовно мъртвите жители на континента се надигнаха. Двамата свидетели за Бога – Стария и Новия завет, които са били смълчани и прикривани се изправиха още веднъж и станаха отново свидетели на истината за Божието слово и са подновили свидетелството си за Него, като за това имат заслуга реформаторите. Те са разсеяли мъглата от заблуди и суеверия вмъкнати в християнската църква постепенно, още от самото й узаконяване от император Константин.

С началото на реформацията навсякъде имаше прогрес. Направено бе прочистване на духовното светилище, в резултат, на което са били въведени граждански и религиозни свободи. Благодарение на откриване на печатането е било съживено учението и с това се ускори движението на реформаторите. Христофор Колумб откри нов свят за изследване оттатък океана. Рим се разтърси и загуби  половината си от суверенната си власт. Бяха създадени протестантски нации и съвременния свят.

В продължение на почти хиляда години Европа беше управлявана от желязната власт на Рим. По това време са съществували само няколко Библии и се проповядваха в християнството суеверия. Истинската вяра в Исус Христос и доверието в Неговите смърт и възкресение, дарът на вечния живот за повярвалите в Него, са били погребани под купчина от традиции и суеверия. Една от първите и основни доктрини на Библията възстановени от Мартин Лутер, бе за спасението чрез вяра в Исус, а не уповавайки на човешки заслуги или дела.

След известен период на вътрешна борба, Лутер е открил под влиянието на Бог и изследвайки пророчествата, че „човекът на греха”, „звярът” и „малкият рог” от книгата Откровение, сочат точно на Римокатолическата църква. Бог е нашепвал на сърцето му, когато е изследвал Библията. Когато прозрял тази истина Бог му прошепнал „иди и проповядвай”. С риск за живота си, той започнал да изпълнява призванието си да разпръсква светлина навсякъде из мрака на Европа, първо в Германия, в другите страни чрез издадените печатни издания..

Американският виден коментатор на Библията Ралф Удроу, пише, че има две велики истини, които са движили протестантската реформация и те са, че спасението е чрез вяра, а не чрез делата на католицизма и че антихристът е папата. Това са основите на реформацията, двата нейни стълба. Реформацията бе изпълнена с енергия от пророчествата на Словото.

Рим отговори с войни след войни като реакция от свидетелството на протестантите. Но той си послужи и с други средства. През 1545 г. е било свикано съвещание в Трент. Съветът в него продължи сесиите до 1563 г. Градът стана център на противопоставянето на реформацията. Съветът от Трент даде поръчение на йезуитите да унищожат протестантизма. Папата ги упълномощил да оповестят едно ново тълкуване на Библията. Техният агент Франсиско Рибера, който бил свещеник разпространил, че дошъл до заключението, че „малкият рог” от Библията и „антихристът”, не е папата и не се отнасят за католическата църква, а един зъл човек, който щял да се появи в края на времето. Това било прието като официална доктрина на църквата. Това не беше заплаха за протестантизма за 3 века, но по-късно била приета в повечето протестантски църкви, англиканската и т. н. Най-разпространена е тази измама сред евангелистите и техните отцепили се клонове и църкви, също е приета и още една тяхна заблуда за така нареченото Грабване. Така е направен опит за осуетяването на демаскирането на антихриста. Сега евангелистите са сред най-големите приятели на католическата църква.

Империята на злото – Ватикана, създаде йезуитските тълкувания на пророчествата, с които воюва срещу Библейските учения и пророчества. Сега много християни от католическата и различни протестантски църкви вярват на тези футуристични учения и ги разпространяват, без да осъзнават, че са създадени, за да мамят искрените и честни хора, а с това могат да загубят и спасението си.

Още по темата – ТУК и в клиповете.

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Истината за влиянието на ученията на йезуитите
5 (100%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *