Дали ураганите Ирма и Харви са Божие наказание? Спекулации с климатичните промени и бедствия

Много хора от засегнатите от разрушителните урагани Ирма и Харви и в такива в съседство, са на мнение, че те са Божие наказание за греховете на хората

Стойността на загубите от ураганите Ирма и Харви, които вилняха в Северна Америка, е възможно да достигнат огромната цифра 290 млрд. долара. Спрямо брутния вътрешен продукт на САЩ това се равнява на 1,5%, това се разбира от доклад на AccuWeather – американската метеорологична агенция. Много хора от засегнатите райони от ураганите Ирма и Харви, са на мнение, че те са Божие наказание за греховете на хората.

В службата изпълнителният директор Джоел Майърс, заяви, че само щетите от Ирма ще са 100 млрд. долара, а за Харви се очаква те да са 190 млрд. долара или точно 1% от БВП“. Той бушуваше в части от Луизиана и Тексас. Една част само от загубите биха могли да бъдат покрити от застраховките, АФП.

Ураганът Харви взе 82 жертви и разруши 140 000 домове.

Ураганът Ирма само в началото взе 10 жертви, след това е имало още. Той опустоши Бахамските острови и дори водата на плажовете беше изсмукана.

Ураганът Мария, (ветровете достигнаха 260 км/ч) опустоши Пуерто Рико и взе 15 жертви и 20 са в неизвестност.

Природната стихия е нанесла големи разрушения не само в САЩ, а и в съседните страни в Карибския басейн.

В резултат на ураганите Харви и Ирма, хората публично свързват унищожението на бурите със свръхестествени преценки. Идеята изглежда е по-приемлива, когато е измислена от гледна точка на източната мистика („карма“) и лявата политика, и осъждана, когато е очертана от гледна точка на християнството.

Ураганна карма? Домовете на поддръжниците на климатичните промени Тръмп, Лимбау и Култер лежат по пътя на Ирма.

В САЩ 54 от 58 републикански законодатели в Тексас гласували против облекчението (възстановяването на щетите на гражданите) за урагана Санди, пише в американски пост в Туитър и веднага е добавено – Нека потънат, когато тяхната карма ги сполети вкъщи, за да ги прибере. Това го пише в статия на thefederalist.com.

Дали ураганите Ирма и Храви са Божие наказание, и дали някой не спекулира със съдбите на хората в региона?

За някой си Пенса, може би известна личност, пише в пост в Туитър се казва, че цитирайки Матей 7:25, е настоявал Конгресът да не финансира усилията за подпомагане на бедстващите хора от разрушенията на урагана Катрина. Не можело повече да се залъгват. Явно идеята му е, че ураганите са пратени от Бог като Божие наклазание за греховете на хората като кражби, прелюбодеяния, срамните дела на гейовете и други.

Дори и да има нещо вярно в това, че за греховете хората получават някакви наказания, това не е съвсем точно така. По-скоро този Пенса и други като него използват религиозността на хората и иска да не се отпускат средства за пострадалите. Това е не само фанатизъм, но и нещо по-лошо. В едно заглавие например в САЩ се казва, че ураганите са наказание за капитализма. Тук явно има руска намеса, на руския шпионаж. Те не се отказаха изглежда от комунизъма. Толкова жертви дадоха от терора на Сталин и на другите вождове и пак червената мафия командва там.

Дали ураганите са Божие наказание? Технически да, ураганите съществуват поради греховете като извънбрачния секс и абортите. Но теодицията – съчетаване на Божията доброта със съществуването на злото – е много, много по-сложна от такъв отвратителен редукционизъм, пише в статия на thefederalist.com от 14.09.2017 г.

От друга страна, някои възкресили една история като повод да се развеселят за очевидната идиотщина на християнството. Явно това е дело на атеисти. Миналата година домът на президента на семейния изследовател Тони Перкинс бе наводнен в южна Луизиана. Подобно на тези либерални изказвания със смисъл карма, Перкинс публично казал, че природните бедствия са свързани с греховете като прелюбодеяние, аборт и гей секс, но той до голяма степен е посрещнат с презрение за това, и той се сблъсква с това презрение след всеки ураган.

На друг американец Гай, който казва, че Бог изпраща природни бедствия, за да накаже гейовете, е унищожен дома му в природно бедствие, пише в пост в Туитър и визиран в статията на сайта thefederalist.com. Добавено е и че „Ураганите били като омайващ прът за гейове. Това е наука.”

Не е непременно грях да подкрепяме високите данъчни ставки, нито да се противопоставяме на социалната държава. Затова Бог няма да изпрати ураган или друго зло, за да накаже червените или сините държави като такива, нито да се противопоставят (или подкрепят) на законодателството в областта на изменението на климата или федералните разходи за бедствия.

Ураганите Ирма, Харви и Мария

Ураганите Ирма, Харви и Мария

Но има определени библейски отговори за това, какви действия са греховете, които водят до Божия гняв, както в този свят, така и във вечността. Те включват гей секс, убийства на децата в утробите на майките, разводи, клевети, кражби, невярност към брачния партньор или децата, и като се покланят хората на всеки друг бог, а не на Исус Христос.

Това за поклонението е важно, защото първата и втората заповед от 10-те Божи заповеди го изявяват ясно, но официалните църкви не го приемат като правят икони и статуетки на Дева Мария и на светиите и се молят тях, а е редно само на Бог да се молят. Към тях може да се добави и четвъртата заповед, също свързана с поклонението на Бог в събота. Дори Ватикана отива доста далече като настоява и в наше време неделята да бъде ден за молитва – в пълен разрез с Божието слово.

От примерите, които са дадени в Библията и от думите на Исус, става ясно, че не винаги нещастията ни постигат поради грехове. Случаят с Йов – сполетян от големи нещастия, но човекът не е имал грях. Исус обяснява на слушащите го евреи в Евангелието от Лука глава 13, че 18-те мъже загинали при падането на кулата в Силоам, не са непременно грешни, нито галилеяните убити от Пилат са били непременно грешни. Но и в двата случая им казва, че ако не се покаят всички така ще загинат.

Оттук започва истинският духовен живот, първо е вярата, след това е покаянието от греховете. В противен случай човек губи вечния живот, който е дар от Бога и се дава в деня на Второто пришествие на Исус, в деня на възкресението.

Също в Лука глава 13 пише за изцелението от Исус на една жена, която имала зъл дух. И понеже това ставало в събота, началникът на синагогата казал в този ден да не се правят изцеления. Исус веднага го упрекнал и нарекъл лицемер, защото тогава религиозните водачи са изпаднали във фанатизъм за освещаването на Божия ден. Христос казва, че не е грях в събота да се изцелява и не е нарушение това на четвъртата Божия заповед. С тази и други случки пастори, православни свещеници и католически служители, казват, че Исус е отхвърлил съботата и че тя била само за евреите, което е лъжа. Божият ден за поклонение не е отменен и това е доказано не само от Библията. Избирането на неделята на мястото на съботата е вид езическо поклонение на Слънцето.

В Матей 7:25 се казва, че този, който е основал къщата си на канара, когато дойдат бурите, тя няма да се разруши. Канарата символизира Исус Христос, а хората построили къщите си на канарата са от повярвалите в него и те държат здраво основата на Библията и на думите на Исус. Малко по-горе се казва от стих 22-ри, че ще има хора, които са активно вярващи и които ще кажат – Господи не извършихме ли много велики дела в твое име. Но Исус ще им отговори да се махнат, защото са вършили беззаконие. Това е модерното християнство, отхвърлящо 10-те Божи заповеди, но правят велики дела на „изцеление”.

Думата беззаконие явно говори за нарушение на Божиите заповеди. И естествено най-отхвърляна е четвъртата заповед за освещаването на съботата. В наше време папата възнамерява да наложи чрез авторитета си спазването на неделята като Божи ден и ден на молитва и да подведе целия свят в грях.

Как може да стане това? В случая той използва ураганите и щетите нанесени от тях, за да твърди, че те са Божие наказание за грехове. Той упреква политиците, че не правят достатъчно за борбата с климатичните промени. И преди е имал изказвания, и ето, че времето наближава, когато той ще използва всеки удобен случай, за да предложи на света решение на проблема. Например с природните бедствия ще каже, че хората трябва да почитат неделята и да се спазва от всички, за да няма бедствия и страдания.

Сега хората са уплашени в района на ураганите и всеки би искал да се вземат някакви мерки. Още няколко природни бедствия и хората ще молят на колене правителството да въведе закон за спазването на неделята по предложението на папата. Това не са единствените бедствия, ще има и други, и лесно можем да се досетим накъде ще тръгнат мислите на пострадалите американци. Хората ще се питат дали всичко това не е Божие наказание.

Един евангелски пастор се изказал в американска медия, че ураганите са Божие наказание. Просто не се вземат пред вид климатичните промени, а много знаят. Освен това сред протестантите, евангелистите и петдесятните вярващи са най-сприятелени с католиците. Може обикновените членове да не разбират какво става, но водачите им са подписали някакъв договор по този въпрос и са заявили, че са едно с католиците.

Всъщност за ураганите има и други обяснения като ХААРП, програмата Син лъч, Кемтреилсите и други подобни. В нета можете да намерите информация по тези теми. Има технологии за влияние на климата и други подобни предизвикващи урагани и наводнения и т. н. Това се укрива, за да си мислят хората, че тези неща съществуват само в главите на любителите на конспиративни теории.

Следователно с ураганите и другите бедствия се цели манипулации на населението и народите да пожелаят да приемат решението на папата за неделята или изобщо за някакви фалшиви религиозни поклонения, освен целите на масоните за нов световен ред и т.н.. И папата не случайно се намесва в климатичните промени с упрек към политиците, че не правят достатъчно по въпроса.

Дали ураганите Ирма и Харви са Божие наказание?

Дали ураганите Ирма и Харви са Божие наказание?

Българският ураган

И ние си имаме свой ураган, който ни прегази след 9.09.1944 г., и той се казва комунизъм. Някои ще кажат, че добре сме живели тогаваДа, ама не, защото и тогава имаше много убийства на невинни хора, от началото десетки хиляди, ако не и над 100 000, и разграбване на държавата. Планът на Билдербергите, на папата и на масони и други тайни общества е да ни върнат в сферата на влияние на Русия. Това е посочено в картата за разпределение на света на зони.

Една част ще към Турция, а друга към Русия, подобно на разпокъсването ни след Освобождението на Княжество България и Източна Румелия. За съжаление това зло не можем да избегнем. Поне засега е ясно, че са такива плановете им на конспираторите. Всяка година от бюджета се крадат около 10 милиарда лева, беше казано в доклад в Народното събрание през тази година. А може и да са повече. Напълно възможно е тези пари да отиват в някои престъпни организации в чужбина, свързани с червената мафия.

През социализма се строяха фабрики и заводи и имаше работа, но такъв е бил планът на мафията за България през този период. Да но сред промените от 1989 г. започна разграбването на държавата и унищожението на почти всичко построени дотогава. Левът го направиха конвертируем, за да могат да крадат още повече от бюджета и да натоварват народа с външни дългове към банките. Целта е унищожението на народа чрез обедняване.

Остава да се замислим над въпроса, през тези години на религиозна свобода, колко българи от починалите, а и за живите са изпълнили условието за спасението чрез вяра в Исус. Трябва да имаме и пред вид, че според пророчеството, религиозната свобода ще бъде отнета и ще се наложи едно фалщиво религиозно поклонение от Ватикана, затова е редно да се замислим по този въпрос. И не само от Ватикана, но в Русия действат едни закони против християните, в Турция и в ислямските страни други.

Основните стъпки за влизане в Божието царство, в деня на пришествието и възкресението, където няма да има смърт, болести и престъпления, са вяра в Исус Христос, покаяние, изучаване на Библията, съобразяване на живота с писането в нея – 10 Божи заповеди, но както са дадени в Изход 20:2-17, освещаването на съботата, според писаното и т.н.. Още по важната тема – ТУК.

Дали ураганите Ирма и Харви са Божие наказание? Спекулации с климатичните промени и бедствия
4.8 (96%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *