3.03 е символична дата, но на българинът му е заложено винаги да се чувства потиснат и под чуждо влияние

3 март

Чувстваме ли се горди на 3 март?

„3 март е хубав празник, но като че ли съм си загубила патриотизма. През последните години карма на българина е да се чувства потиснат и да не му е до празници”, казва певицата Кали пред електронно издание.

Оказва се, че тя не е единствената на това мнение. Свободата май не е карма на българите. Затова по-скоро възприемаме 3 март като ден почивен, вместо като ден тържествен. Затова и звездите ни не чувстват вътре в себе си патриотизма.

Символиката на Тройката

Освобождението на България неслучайно е точно на тази дата – 3 е символично число, и е кармично за страната ни. То олицетворява вярата, надеждата и любовта. Март пък е третият месец от годината, което още повече подсилва символиката на националния ни празник. Тук можем да прибавим и българския трикольор – символ на националната ни принадлежност.

Излиза, че тройката е кармично заложена в българското самосъзнание, но не и в българския манталитет. Именно защото не сме свикнали да се чувстваме свободни. „Винаги сме били робски потиснати по един или друг начин. Дори по време на освобождението ни от турско робство, свободата ни пак е била половинчата, защото сме били зависими от Русия”, коментира Кали.

нумерология

А вие как чувствате 3 март? Като робска почивка? Или като национална гордост?

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: