Трета световна война идва, според П. Дънов, Нострадамус и Ванга!

♠ Трета световна война ♠ Как започва всичко ♠ Друго мнение: войната е утопия ♠ Мястото на България ♠ Пророчества и предсказания ♠ Библията и числото 666 ♠ Нострадамус ♠ Ванга ♠ Петър Дънов ♠ Слава Севрюкова ♠ Илоис Ирлмайер ♠ Павел Глоба ♠ Джуна ♠ Владимир Жириновски ♠ Ян ван Хелсинг ♠ Стойчо Керев ♠ Филми ♠ Z-та световна война ♠ Сценарии за Трета световна ♠ В киберпространството ♠ Путин ♠ Крим ♠ Турция ♠ Ново броене на войните ♠

Третата световна война е хипотетичен мащабен конфликт в недалечното бъдеще, идеята за който завладява умовете на хората още когато свършва Втората.

Отначало се вярва, че при нея ще се сблъскат членките на Варшавския договор с НАТО, после – че ще е между Съединените щати и НАТО, Китай или пък друга държава.

Предполага се, че целта ще е контролиране на природните ресурси и специално върху нефта. Сблъсъкът ще се реализира главно с модерни средства, високи технологии и разработки на мрачни гении, а след обилния радиоактивен дъжд ще оживеят само лишеи и мъхове. Е, евентуално и хлебарките.

Как започва всичко

Започва още 1945-та с приключването на Втората световна, която пресича реализирането на провеждани разработки и програми за все по-модерно оръжие. От 1942-ра СССР прилага ядрена програма, която по разпореждане на Сталин е ускорена след пускането на първите бомби над Хирошима и Нагасаки. Съветският съюз под ръководството на Берия бързо наваксва и през 1949-та пробва своя бомба край Семипалатинск. Междувременно се заговорва за Студената война.

Победителките насочват усилията си за евентуално противопоставяне в бъдещето. Още преди това е лансирана идеята за „супербомба“, която да получи мощна енергия чрез ядрено сливане. През 1952 Съединените щати детонират първата водородна бомба, която има невероятните 10 милиона тона тротилов еквивалент, който в пъти надхвърля най-мощните бомби, създадени до този момент.

СССР наваксват през 1953-та, като взривяват своята първа такава бомба. По това време става очевидно, че стратегическите бомбардировачи не са надеждни за ядрени удари и СССР включва активно програма за широк спектър от балистични ракети. През 60-те светът за първи път се доближава до реална ядрена война, когато ракети на СССР в Куба се противопоставят на американските в Турция.

През 1960-та Франция и четири години по-късно – и Китай също се сдобиват първо с атомна, после и с водородна бомба. Всяка година се провеждат множество ядрени опити, чрез които този вид оръжие се оптимизира, увеличавайки своята ефективност и намалявайки размерите си. То се превръща в основен елемент в отношенията на Източния блок и Запада за оказване най-малкото на психологически натиск.

Паралелно с развитието на ядрените технологии прогресират и комуникациите, обществото става все по-добре информирано и така се оформя и психологическата преса. Хората, особено в западния свят, са обзети от страх от ядрена война. Третата световна вече съществува в умовете и главите на хората.

Тя е очаквана, тя е източник на постоянен страх и опасения. Налага се мнението, че такъв световен конфликт е неизбежен. И друго – че той ще бъде трети и последен за човешката цивилизация, тъй като ще я ликвидира из основи. Човечеството се вторачва в световните събития, опитвайки се да разгадае откъде ще се зададе опасността. А факти, тълкувани като предвестници, се появяват един след друг.

Трета световна война

Ядрена бомба в Трета световна война

В края на 90-те САЩ вече са произвели към 23 хиляди ядрени бойни глави, а Съветският съюз – над 45 хиляди. Разпадането на Източния блок уж слага точка на Студената война и след последните подземни ядрени опити следва мащабно разоръжаване. И все пак ядрените оръжия остават. Те са стратегическо въоръжение и политически инструмент, който има силата да променя баланса на силите, особено когато се придобива и от по-малки страни.

Целият период е богат на разнообразни локални войни в различни райони на света, който позволяват да се изпитват нови типове самолети, танкове и системи за противовъздушна охрана. Но предполагаемата Трета световна продължава да се мисли и възприема в рамките на бъдещ ядрен апокалипсис.

Трета световна война

Атентатите в Париж

Да прескочим няколко десетилетия до атентатите в Париж от края на 2015-та. Причината е, че папа Франциск ги окачестви като част от Третата световна война. Тогава главата на Римо-католическата църква направи запомнящо се изказване, в което изрази болка и потрес от случилото се, определяйки, че това не е човешки акт, а предвестник или направо част от една нова война на Земята. Гласът на папата, наситен наистина със силни емоции и болка, направи изказването особено въздействащо.

По-рано след визита в Южна Корея той бе казал, че в днешно време човечеството е във война навсякъде. Сякаш изживяваме Трета световна, но не по познатия начин, а на части. Разрушението се разраства все повече. Сега да подчертаем една важна част от изказването: че решението за започване на военни действия в основата си е мотивирано от алчност – за пари и власт, и от нетърпимостта, които се прикриват от идеология. Нека запомним думата „алчност“, ще се върнем на нея след малко.

Ще има ли все пак Трета световна? Ако се следва здравомислещата логика, тя въобще не бива да започва. Всеки би могъл да си представи мащаба на последващата катастрофа, включително за евентуалния победител. Но ето че по същата тази логика през 1941-ва Германия, вече във война с Англия, не трябваше изобщо да напада мощния СССР. И Украйна според здравия ум не биваше да надига глава. Излиза, че по самата си същност войната не се подчинява на здравия разум. Само че със сигурност се подчинява на някакъв принцип. Остава да видим какъв би могъл да е той.

Учените казват, че в основата на всяко едно военно стълкновение, колкото и сложно да изглежда от политическа гледна точка, стои една най-обикновена икономическа криза. Ще стигнем до същия извод и погледнато от страна на метафизиката. Но преди това още един довод в полза на икономическия аргумент.

Наскоро една статия на New York Times предизвика скандал на международната сцена с твърдението си, че Трета световна война е нужна, за да се сложи точка на световната икономическа криза. Защо? Заради изключително свитото потребление в редица страни, противопоставено на наличното свръхпроизводство и всичко това съчетано със социално и материално неравенство, неравномерно развитие на инфраструктурата, както и жестоката конкуренция от страна на Китай.

Трета световна война

Очаквания за Трета световна война

Мирът от последно време, както и липсата на сериозни военни конфликти, са причинили една видима икономическа стагнация, която сякаш не свършва. Много специалисти твърдят, че военните конфликти в Иран, Судан, Венецуела и Украйна не са достатъчно мощни и икономически активни, за да променят ситуацията в световен мащаб.

Тази логика води до необходимостта от нещо много по-мащабно – от нова световна война, в която да бъдат въвлечени по-големи като количество и цена ресурси. Американски икономисти се изказват, че голям военен конфликт ще стимулира икономически Съединените щати. Според една статистика след Втората световна война са избухнали 250 военни конфликта, като 200 от тях са дело на Щатите.

И въпреки това в икономически смисъл напредък не е постигнат. Някои хора биха възприели като цинизъм заключението, че войните са източник на най-големия напредък в човешката цивилизация. Така например се твърди, че най-голямото достижение в съвременните комуникации – интернет, не би бил открит в състояние на продължителен мир. Нито пък светът би изживявал периоди на бурен икономически растеж.

Друго мнение: това е утопия

Разбира се, гореизложеното мнение има и противници. Други анализатори определят като утопия надеждите, които се възлагат на войните, за изход от икономически кризи и застой. Докато едни гледат на възможностите да изразходване на огромни ресурси като неизбежно и полезно лекарство за избавяне на човечеството от пороците, то други са категорични, че това са съвременни утопии. Изтъква се, че всички войни в миналото не са лекували, а са осакатявали човешкия род. И че нито една война в света не е възраждала духовния и културен прогрес.

Анализатори от този лагер са категорични, че и модерната съвременна война няма да избави човечеството от пороците, но може да избави планетата от човечеството. Ядрената бомба не отличава бедни от богати. Някога като правило под дулата и бомбите са попадали бедняците и борците са справедливост, докато за богатите са се намирали сигурни места, комфортни бомбоубежища, пътища за отстъпление и съхраняване на живота. Но при един ядрен конфликт няма способ да се отделят милиардерите и да бъдат запазени. Може би само парите им, но това няма да има значение.

Трета световна война

Ядрена бомба в Трета световна война

Обратно към метафизиката. Ако приемем, че светът се управлява по законите на един висш Вселенски разум, то войните не са случайни – нито са грешки, нито израз на лошата човешка природа, а идват като разумно следствие от направени по-рано избори – лични и колективни. Всички процеси в природата са компенсационни и идват, за да възстановяват и поддържат глобалното равновесие.

Те задължително са резултат от нарушен по-рано баланс. Така и с войните. От гледна точка на метафизиката, Трета световна ще се случи и то доста скоро. Причината е много проста: населението на най-развитите страни се е ояло до неприличие. И тук да се върнем към думите на папа Франциск, че алчността за пари и власт стои в дъното на всичко, което се случва.

Тя ще бъде основата и на бъдещите страдания на планетата. Отделно редица духовни личности допълват картината, като фиксират и още една причина – развратът преминава всякакви допустими граници. И става така, че на човечеството му е необходимо възмездие – глад, страдания и загуби, за да се очовечи отново. Но всъщност това не е възмездие, а обикновен компенсаторен механизъм.

Какъв е основният смисъл на съществуването на човека според Природата? Отговорът не е оригинален – просто духовно, нравствено и техническо развитие. За какво са й на Природата елементи, които задържат в застой енергията във вид на пари и ресурси? Природата иска да има постоянен обмен, един от законите й е постоянно даване и получаване, като за да се получи, първоначално се дава.

Значи логично е Природата да иска да се избави от застойните механизми – точно както се е избавила от динозаврите, също един „грешен“ проект, който е разбалансирал живота на планетата. Сега балансът се губи от натрупването на армии и оръжия, от производството на все по-нови средства, от издигането на замъци и сейфове, от институции като полиция, прокуратура.

Втората световна война в немалка степен вразуми човечеството, но сега отново е налице регрес. Според някои, Третата световна се провокира този път не по геополитически причини, не точно и по икономически, а заради милиардерите, вредни за Природата, чието критично число отдавна минава опасните граници. И не толкова заради дисбаланса на ресурсите, а заради задържането на ресурсите извън обращение, заради налагането на изкуствен застой, който

Природата не е способна да търпи. И тя ще намери начин да ги отхвърли.

Тъй като възстановяването на енергийния баланс на планетата е неоспорима необходимост, както и причина от изключително съществено значение, то това като процес е достатъчно глобално, че да се усети и „види“ от хора със специални умения. Наричат ги „пророчества“ и „предсказания“ , защото не се свързват с факти. Изричани са от Ванга, Дънов, Севрюкова, дори от Нострадамус, от куп други личности от нови и по-стари времена.

Но да направим уговорката, че тези личности не разчитат бъдещето. Най-малкото защото бъдещето не е фиксиран сценарий. Бъдещето според духовните учения е постоянно меняща се времева перспектива, която зависи от всеки индивидуален избор, който е направен от всяко едно същество на Земята – лични избори, колективни избори, избори на политици, овластени човешки същества, които влияят върху множеството.

В този смисъл пророчествата не стъпват на някакъв вид предварително виждане, а на познаване на вселенските закони и най-просто казано – на способността да се види съществуващият дисбаланс и да се проектира неговото възстановяване. За пророчествата след малко.

Какво ще стане с България?

Този въпрос излезе на дневен ред след Украйна, където сякаш бе поставена главната буква на изписването на името на следваща световна война. Някои намериха знаково съвпадение в годината – точно 1 век след началото на предходния мащабен конфликт на планетата. Радетелите на идеята за цикличността намериха повод да изтъкнат, че събитията, които променят историята и лицето на планетата, се появяват на равни периоди от време.

Разбира се, сега има и разлики. Русия иска да си върне световното влияние отпреди четвърт век. Двуполюсният модел обаче не работи. Свръхсилите вече не са СССР и САЩ, както едно време, сега на сцената са регионални фактори като ЕС, Иран, Турция, Китай и Индия. Затова няма как да очакваме начертаването на фронтова линия с лагери от срещуположните страни.

Нов фактор в картинката е Ислямска държава и стремежът на мюсюлманите да се поставят на европейска почва. Свещената им война има много тълкувания, но тук по-съществено е къде се позиционираме в тази картина. Има ли сценарий, по който да се намерим притиснати от две страни, между два конфликта – мюсюлманите и Украйна?

Анализатори посочват, че отговорът на тази въпросителна е в зависимост от действията на НАТО спрямо Украйна и Русия и отношението на Турция спрямо свещения поход на мюсюлманите от Ислямска държава. Междувременно страната ни пострада от санкциите, наложени от европейска страна върху Русия и на ответните руски санкции.

Друг фактор – бежанската вълна. Прогнозата е, че пълчищата имигранти от редица ислямски страни ще продължата да текат и ще отнесат оградите по пътя си. Бежанци напускат и Украйна и евенуално някои ще се отправят към нас?
Един от лансираните сценарии е, че НАТО и Русия със сигурност ще влязат в конфликт заради Украйна. Обаче българското общество готово ли е да понесе по-близка среща с военен конфликт? Интересното е, че този въпрос дори няма причина да се коментира. Народът има сякаш вградени антивоенни възгледи, които нямада еволюират. Поначало българите са миролюбиви или мързеливи, според някои критици, но каквито и да са, предпочитат да останат настрани.

И това е добре, защото икономически страната ни няма да издържи реално участие в каквито и да било конфликти. Казват, че лимита ни за военни разходи е 1% от брутния вътрешен продукт, а това е съвсем скромно. Увеличаването на сумата по-скоро ще предизвика протести. По тези и други причини прогнозата за България е да остане някакъв мирен и сигурен остров. Тази визия подкрепи и Слава Севрюкова с призива си всички българи да се приберат в страната до 2025 година.

Трета световна война

Трета световна война

Пророчества и предсказания

Хората си представят бъдеща световна война, в която са въвлечени множество държави и колосално количество хора, предхождани от напрегната политическа обстановка и може би – както вече се е случвало, някакъв на пръв поглед дребен конфликт като начало. Идеята, че Трета световна война не е толкова далеч, се подклажда от различни мнения, включително и от стари предсказания, услужливо припомняни при всеки случай. Но каквото и да си говорим, визия за нещо мащабно и катастрофично, са получили видни предсказатели далеч преди нашето време, а и наши съвременници.

Библията и числото 666

Най-старият източник за края на света е Библията. Според светите текстове, сега живеем последните дни на човечеството, точно преди Второто пришествие. Огън и потоп ще потопят Земята и ще започне мощно очистване, което да доведе до просветление и мир. Но преди това Сатаната ще завземе света с материализъм и алчност. Антихристът е посочен в Библията като Червения змей. Според някои това е комунизмът с известния му червен свят, който след Втората световна война завзема голяма част от човечеството, отричайки Бога и религията.

Според запознати, Исус посочва три големи войни и това е основата да се очаква и Трета световна. Числото на Сатаната 666 също навежда на такава мисъл. Шестицата се тълкува като символ на Дявола, а трите шестици – символ на три изтребващи войни, съответно с трима Антихристи. За втория се говори съвсем конкретно – Хитлер, който стана причина да загинат милиони хора. Като доказателство се посочва, че тялото му не е открито. Има две версии за третия Антихрист – дали той е Сталин, който започва Студената война или предстои да се появи, за да разпали Трета световна – това не е известно.

Нострадамус

Средновековният предсказател Нострадамус е видял бъдещи кръвопролития на Кримския полуостров. Думите му са били разшифровани по различни начини през епохите. Сега те придобиват нов смисъл след войната в Украйна. Все пак е ясно, че гадателят е пророкувал насилие по Черно море, което ще постави началото на Третата световна война.

Трета световна война

Предсказанията на Нострадамус

Той е казал, че след тази масова и тежка битка европейският континент ще бъде обезлюден, а оръжията, използвани при нея, е оприличил на някогашните чумни епидемии, които наистина са изтребвали цели селища до крак. Съвременни тълкуватели изтъкват довода на Нострадамус, че на Кримския полуостров е залегнала силна негативна енергия, която ще избухне в един момент и ще доведе до масова смърт, ще завладее целия свят и ще засегне милиони.

На тази база се прогнозира, че при една бъдеща Трета световна война населението на Земята и особено в Европа ще бъде намалено под оцеляващия минимум. Краят на тези тежки времена се прогнозира за 2025 година. Интересно, че тази дата съвпада с пророчество на Слава Севрюкова, но при нея датата е дадена като начална, а не крайна точка.

Пророчеството на Ванга


Третата световна война, годината на чието начало може би е съвсем близко, се споменава в пророчествата на редица прочути ясновидци.

Ярък пример за това е известната по целия свят наша пророчица Ванга. Както знаем, нейните прогнози, които касаят световното бъдеще, се случват с точност от 80%, а за останалите 20% съществува сериозното опасение, че те просто не са били правилно разшифровани. Разбира се, в пророчествата не се говори с факти и дати, а с образи, някои от които са доста завоалирани, но и да не бяха, изискват сериозно тълкувание.

Но ясно се проследяват главните събития на 20 и 21 век. За да се убедим в правдивостта на думите на тази удивителна жена, е необходимо няколко пъти да прочетем нейните предсказания. В тях Третата световна война се засяга достатъчно често. Тя е предвидила падането на Сирия, противопоставянето на мюсюлманите на Европа, редица умопомрачителни кръвопролития.

Баба Ванга

Баба Ванга предсказания

Защо да вярваме на баба Ванга? Дотук има поредица нейни пророчества, които са се сбъднали. Тя прогнозира пражките събития от 1968 година и те се случват в годината, в която тя ги „вижда“. Ванга предсказва смъртта на Индира Ганди, за която казва, че щяла да я погуби ярката й рокля.

И наистина – министър-председателят на Индия е застреляна, тъй като е отказала да сложи бронирана жилетка под роклята си. Други събития, които българската пророчица е видяла, са краят на Съветския съюз и настъпващите от това промени, потъването на подводницата Курск и дори терористичните атаки в Съединените щати през 2001 година.

Какво казва баба Ванга за днешното време? Тя определя 2015-та година като последната, преди да настъпи Апокалипсиса през 2016-та. Нейни близки разказват по-късно, че тя е свързала началото на тази световна война със Сирия. Баба Ванга твърдяла, че голямата война ще започне именно от Сирия, а друг път пък е посочила, че световният мир ще настъпи, когато падне Сирия.

Прогнозата й обаче е обнадеждаваща, защото според нея след тези страшни събития ще дойде хилядагодишен мир. Хиляда години са немислимо дълъг период за мир и не са документирани откакто се пишат исторически анали, а вероятно и преди това. Според Ванга, след една такава война светът вече няма да е същият, религиите ще се обединят и човечеството ще започне нов живот „на чисто“.

Петър Дънов

Учителят на Бялото братство Петър Дънов също е оставил своя визия за Третата световна война. Още по свое време той я предрича, определяйки я като „расова“ война, причинена от религиозни различия. Той оставя възможността това бъдеще да не се случи, ако хората поумнеят и проявят търпимост.

Разбира се, тези висши човешки добродетели не са присъщи на днешната цивилизация, затова да видим обратния сценарий: Петър Дънов предсказва, че хората ще се отдадат на чувствата си и това ще доведе до война с арабите, която ще продължи повече от двайсет години.

Трета световна война

Петър Дънов предупреждава за Трета световна война

Той е описал мащабни военни действия, които ще засегнат хората и по домовете им, и на бойните линии. Бомби ще падат от небето, войната ще се води и по море. Огромни сгради ще се сринат в Америка, под напора на самолети и бомби. По-късно ще последват и бомби с атомен заряд.

Дънов прогнозира и това, че ще пострада Франция. Той предупреждава, че ако човечеството не прояви разум, почти две трети от човешкия род ще бъде затрит, а и оцелелите ще бъдат засегнати по някакъв начин. Описанията са доста подробни – Учителят разказва как ще бъдат прекъснати комуникациите. Източник на войната ще бъде мюсюлманин – арабин, който ще тръгне от Сирия, а двайсет години по-късно това ще приключи с неговата смърт.

Слава Севрюкова

Нашата пророчица Слава Севрюкова напоследък много се цитира с предупреждението си, че всички българи трябва да се приберат у дома си най-късно до 2025 година. Тя визира нашенските емигранти, които са потърсили хляб в чужбина или пък учат зад граница. Слава казва нещо много успокоително за България – че страната ни ще остане доста встрани от процесите в света, затова и всички, които се приберат, тук ще бъдат на сигурно място.

Вижте и ТОВА: Слава Севрюкова – всичко за най-големия феномен на България!

Писателят Христо Нанев, който проучва наследството на Слава Севрюкова, казва, че тя е говорила за световни катаклизми, които отлагат добруването на България. То ще настъпи някъде след 20-тото правителство, което оглавява страната. Пророчицата е казала още, че някъде към 81-ва година ще се роди дете, което ще успее да поведе страната ни към добро и светло бъдеще. Както многократно е тиражирано, това дете е с женска енергия, което като прогноза се засича и с други подобни изказвания и на Ванга. Лошият аспект в прогнозата е, че преди това страната ни буквално ще се срине – в морален, нравствен и духовен смисъл.

Слава Севрюкова свързва това сриване с борбата за власт между партиите, за глобалните кражби на властимащите и обедняването на народа и всичко това някъде докъм 2018 година, когато на преден план ще излезе градивната женска енергия, за която се казва, че тепърва ще заяви своята сила в човешкия род. Именно когато страната ни започне да се изправя след унищожителните години, избягалите навън българи трябва да тръгнат обратно към дома си, така че до5-7 години да се установят обратно в родината. България ще бъде единственото сигурно място за тях, особено в условията на започващи световна криза, сблъсъци и катаклизми.

И още нещо отбелязва Слава Севрюкова – за да оцелеем, трябва не единствено да завърнем родината, но и да идем на високо. Думата „високо“ как да се разшифрова – в метафоричен или прав текст? Най-близката асоциация е в планините. Но едва ли. Вероятно пророчицата има предвид оцеляване във висока духовност и под защитата на висши сили, за чиито протекции над България говори не само тя.

Светлата прогноза е, че сред нас ще се родят много духовни водачи, ще обединят хората, ще позволят да се развиват големи умове и ще просперираме повече от Швейцария. Надеждата, дадена от Слава Севрюкова, е, че българският род не ще да изчезне, докато това е бъдещето за други. Защото ние носим висок духовен заряд, с който ще допринесем за развитието и на останалите хора на планетата.

Илоис Ирлмайер

Ще се върнем няколко десетилетия по-рано, за да си припомним бавалския предсказател Ирлмайер. Той се прочува с ясновидството си в края на Втората световна война, когато помага на разделените семейства да се събират отново.

Той е правил много предсказания, но остава в историята с думите си, изречени миг преди да умре: че се радва, че напуска света в този момент, за да не преживее нещата, които се задават. Казват, че Ирлмайер е виждал бъдещите събития като цветен филм, но някои от образите били трудни за разчитане. Но със сигурност той предвижда следваща световна война, защото призовава хората да се молят за мир с надеждата да я предотвратят.

Трета световна война

Илоис Ирлмайер предсказва трагични събития

Той казал, че мястото на новата война ще е Близкия Изток, но искрата ще дойде от Балканите. После ходът на конфликта се проследява през Белград към Италия, през която минават танкове и продължават към Германия. Баварецът казва, че всичко ще се случва много бързо, че хората ще изпаднат в паника и ще бягат без път и посока.

Наистина картините, които той рисува са апокалиптични. Той чертае страшни разрушения на дунавските мостове и сриването на големи градове като Франкфурт буквално до основи. В предсказанията присъства още жълт дракон, който се нахвърля на Аляска, а след това и към Канада, а също и някакъв жълт прах, който се разпръсква от въздуха и унищожава растения, животни и хора. Остават само домовете, но те са празни и няма живот.

Какво следва отвъд Апокалипсиса на баварския ясновидец Илоис Ирлмайер? Едно чисто ново начало. Повечето хора на Земята е изтребени, материалните активи са налице. Останали са малък брой човеци, които оттам насетне ще почитат Бог и ще изградят нови закони. Ще настъпи прекрасно време, по ливадите отново ще цъфтят цветя, ще дойде време на щастие. Хората ще започнат да изграждат от самото начало един нов свят, напълно обновен.

Павел Глоба

Той е астролог, руснак, слабо известен в България, но прочут в собствената си страна. Преди десетина години прогнозира избухването на трети световен конфликт. Това е доста преди събитията в Украйна, но Глоба ги прогнозира с доста голяма точност, което привлича общественото внимание. Астрологът казва, че Русия ще бъде вкарана във война, а Украйна ще изчезне.

Той отдава събитията на едно старо проклятие – това на Лермонтов. Според Глоба кръглите годишнини от важните дати в живота на Лермонтов носят неприятности на Русия. Той посочва предварително, че в 2014-та, когато стават 2 века от раждането на поета Лермонтов, ще настъпят тежки времена, ще има стълкновения със Сирия, Азербайджан, Иран или Туркмения.

Какво е проклятието на Лермонтов? То се свързва с лошия поглед на поета и факта, че век след раждането му избухва Първата световна, а век след смъртта му – Великата отечествена война.

По-късно руският астролог доуточнява, че поредният световен сблъсък ще се случи между 2014 и 2020 година.

Джуна

Войната в Украйна провокира изказвания и на грузинската ясновидка Джуна, която припомни пророчествата на Нострадамус и Ванга за започване на трети световен конфликт и подчерта, че те са абсолютно достоверни.

Според съвременната предсказателка, човечеството е изправено пред лоши времена. Последните й изказвания не съдържат нищо добро и за Русия, както и за цялото земно кълбо. Тя казва, че от отцепването на Украйна започва едно разделение по целия свят. Джуна вижда как във всяка една държава тлее конфликт, а в един момент всички тези огнища ще се разгорят и разраснат, докато се обединят в една голяма война.

Но Третата световна, според Джуна, няма да е изправянето на едни държави срещу други, а ще бъде изправяне на групи хора срещу други и това ще се случва в много страни едновременно. Този своеобразен род граждански войни, разпалени на много места, ще продължат дългосрочно и ще бъдат пагубни за цялото човечество. Пророчеството й в тази си час тя свързва с предсказанието на Ванга, че хората ще загиват от братска ръка.

Владимир Жириновски

Изказвания за предстояща Трета световна война може да се чуят от устата не само на предсказатели и ясновидци, но и във вид на политически прогнози от страна на политици и анализатори.

Може би най-категоричното изявление е на ръководителя на руската Либерално-демократичната партия Владимир Жириновски, който описва следващия световен конфликт като абсолютно предстоящ, буквално чукащ на вратата ни. Той също отнася причините към Украйна, като прави аналог с причините за Първата световна война, визирайки действията на Сърбия срещу Австро-Унгария.

Според Жириновски в настоящия момент ситуацията се възпроизвежда едва ли не дословно. Със съжаление подчертава, че категоричният виновник този път ще бъде Украйна. Той прогнозира, че съседни страни ще се облагодетелстват териториално, разкъсвайки я на части. Територии ще присъединят Полша, Унгария и Румъния, без да посочва в тази картина Русия.

Ян ван Хелсинг

Световно известният писател Ян ван Хелсинг, автор на книги за световни конспирации, внася баланс в множеството прогнози и предсказания за Трета световна война, като разумно и логично подчертава, че апокалиптичните очаквания на човека винаги са съществували и че едва ли не от началото на цивилизацията все се говори за край.

В книга, посветена на евентуалната поредна война, авторът изтъква, че писания за края на света излизат буквално два пъти годишно, като особено се активизират при вододелни дати като смяната на хилядолетията.

Във всеки превратен момент прорицатели говорят за апокалипсис и търсейки доказателства за това, припомнят и всичко казано от техните предшественици. Така се създава усещане да доказателства, каквито не съществуват. Повече за вижданията на Ян ван Хелсинг можете да прочетете тук: линк към Чудеса нет

Стойчо Керев


Миналата година журналистът Стойчо Керев прогнозира бъдещия развой на кризата с притока на бежанци към нашия континент и провокира активен отзвук.

Той определи масовата миграция като огромна измама и манипулация, която маскира истината – очевидната ислямистка война със завоевателен характер, новаторска схема за водене на сражения в чужди територии. Според Керев в тази безмилостна война се използват жените и децата, които действат като жив щит, зад чийто гръб преминават и истинските бойци – джихадисти, и влизат в Европа.

Това е явен проект на ислямистите да превземат континента, използвайки милосърдието и способността за съчувствие на европейците, превърнати в основни ценности. Европейските държави са притиснати в капан. Целта са най-богатите държави, които имат ресурси – природни и финансови. Непознатият досега вид война изправя европееца пред непознати ценности, които позволяват да се третират деца и жени като щитове и да се оправят на смърт като камикадзета.

Филми за Трета световна война

През февруари BBC излъчва едночасов псевдо-документален филм, в който разработва примерен сценарий за избухването на следващ световен конфликт. Лентата е наречена „III-та световна война: Във военната стая“.

Разказът проследява руско малцинство в Латвия, което се отцепва и основава своя република. В Лондон дипломати и военни умуват дали да разрешат ядрена атака, която би станала началото на поредна световна война. Руската общественост реагира много остро на този филм, защото го възприема като утвърждаване на идеята, че Русия би могла да използва ядрено оръжие при евентуален военен конфликт.

В Русия пък, където много се почита баба Ванга, се появи 20-минутен документален филм за предсказанията й за Трета световна война. Това, което предизвиква критики, е използването на кадри от различни природни бедствия и от бежанската вълна. Филмът се приема като предупреждение за бъдещи опасности пред Русия, а според някои критици той просто се опитва да създаде медиен ефект на сплашване, отколкото обективно да представи думите на българската ясновидка.

Z- та световна война


Ако се говори за всяване на паника и ужас по темата, значи трябва да се обърнем към най-изтъкнатия представител – World War Z, апокалиптичен филм на американския режисьор Марк Форстър. Сценарият е написан на базата на едноименната книга на Макс Брукс.

Z world war

Z world war пандемия със зомбита

В главната роля се изявява Брад Пит. Неговият герой Джери Лейн работи за ООН и като такъв му се пада отговорната и почти невъзможна мисия да спре пандемия, изпълнена с ужас, паника и неудържим страх, както и с много зомбита. Лейн се състезава с летящото време, за да спаси света и земята от полуживите, които с епидемична скорост завземат държави и правителства и чието влияние все повече нараства.

Сценарии за Трета световна

Сценарии за пореден световен конфликт сега се пишат активно и от темата са изкушени анализатори, коментатори, политици. Информации, че бъдещето се обсъжда сериозно и от световни лидери и военни експерти, допълнително нажежява обстановката.

Ситуацията в Сирия, както и отношенията Русия-Турция, биха адреналинова инжекция в тялото на стария страх от световна война. Отново се припомня съждението, че тя би била ядрена, припомнят се предишни пророчества, а от Париж насам темата е закована като №1.

Ядрен сценарий „Русия – САЩ“

Той се базира на изчисленията, че великите сили днес разполагат с над 17 хиляди ядрени бойни глави, както и на опасенията, че подобен огромен арсенал няма как да остане бездействащ.

Подобна ядрена война би могла да започне и по случайност – така прочутата техническа грешка, както и способността на системите да действат за минути и да доведат до масирани удари, още преди да се провери и обмисли поводът. Разбира се ядрен удар може да бъде отправен и като превантивна мярка, и като ответен удар.

Тук опасенията са, че съвременната ядрена война се развива светкавично и лесно излиза изпод контрола дори на тези, които са я започнали. Най-често в подобна възможност се прогнозира относно САЩ и Русия, които биха могли да реагират по сигнал от системите си за сигурност.

САЩ/Русия и малка държава

Вариант на агресия срещу малка държава. Ако някоя от двете сили се ангажира с конфликт в трета страна и предприеме превантивно бомбардиране, то това може да предизвика ответен удар.Ако Русия заплаши европейски съюзници на САЩ, Европа би отвърнала, а Съединените щати ще нападнат Китай заради ядрените запаси. Израел се възползва за отмъстителни удари срещу ислямски страни.

Израел и ислямски държави

Израел атакува ядрени съоръжения в ислямски държави, които отвръщат на удара. Възможни са ответни мерки на руските сили срещу Израел, който пък като съюзник на САЩ би активирал най-малкото американските съюзници в Европа в опит да се неутрализират Русия и Китай.

Сценарий „Китай срещу САЩ“

Военен конфликт между Китай и Съединените щати също се счита за много вероятна причина за провокирането на пореден световен конфликт. В този случай Русия няма да бъде инициатор, но ще участва като съюзник на Китай. Военни експерти очакват театърът на бойните действия да се развие във вода, при което ще има двустранни бомбардировки с всякакви възможни оръжия.

Трета световна в космоса

Киберпространството и космосът също са вероятно бойно поле в една бъдеща световна война, в която вместо военни, ще се бият хакери. Новите технологии няма как да останат встрани от евентуален конфликт, посочват политолозите, които допускат още, че в бъдеще ударите може би ще се пренесат и в космоса.

Путин и Трета световна война


В обръщение към лидерите на ЕС и САЩ руската журналистка и председател на Демократичен съюз Валерия Новодворская алармира, че европейския континент е пред световна война. Тя ще стартира в непосредственото бъдеще като пряк резултат от агресията на Русия.

Новодворская оценява като безотговорно предположението, че Путин ще се ограничи с присъединяването на Крим. Според нея, военните събития в Украйна са показател, че той ще продължи към Молдова, Естония, Латвия, Грузия.

„Путин с всеки изминал ден става все по-нагъл“, заявява журналистът и добавя, че той може да бъде възпрян само с военна сила. Изборът, който трябва да направим, е: незабавно да накараме Русия да спре подготовката си за световна война с прилагане на ядрено оръжие не само на територията на Европа. Надяваме се, че лидерите на ЕС и САЩ разбират и осъзнават отговорността, която носят пред своите граждани и пред цялото човечество, казва Новодворская.

Ябълката на раздора – Крим

Гледната точка на Русия към събитията в Украйна е обратната. Исторически погледнато, Кримският полуостров е бил руска територия до средата на XX век, когато Русия го подарява на Украйна – един акт без особено значение предвид, че и двете са в границите на Руската федерация. 60-т години по-късно след масови протести става възможно Крим да се върне към Русия.

95,6% от жителите гласуваха полуостровът да бъде част от Руската федерация. Обаче сто страни от ООН не приемат резултатите от допитването. Украинските закони пък определят случилото се като анексиране на чужда територия. Съединените щати и Европа реагираха със санкции спрямо големи части от руската икономика.

Ролята на Турция

В действията на Турция и на Саудитска Арабия по отношение на събитията в Сирия също се вижда потенциална ябълка на раздора, твърдят редица световни експерти. От страна на Русия няколко пъти се набляга, че Турция се кани да влезе на сирийска територия.

Развиват се сценарии, според които саудитците пращат войски в Сирия посредством Турция. Русия пък подкрепя сирийците да блокират границата, като прехвърля там свои десантчици. Друг сценарий определя намесата на саудитците като нереалистична и дава превес на навлизането на турски войски. Изтъква се, че турците вече са стъпвали в северен Ирак в кюрдските му райони.

Друг вариант е да се предостави помощ за военно обучение и оръжейни доставки. Смята се, че този е най-реалистичен, тъй като искащите автономия кюрди си остават централен проблем за южната ни съседка, при това от много години. Ако турците се ограничат само с кюрдските територии, вероятно руснаците няма да влязат в пряка конфронтация. Но ако Турция прекрачи районите с кюрдско население, тогава вече има абсолютна вероятност от руска намеса и подкрепа на Сирия от въздуха.

Третата световна се е състояла

Сензационно разкритие за наличие на още една световна война, която обаче е била първа или нулева, за да се запази възприетото броене, поставя под въпрос разиграването на Трета световна. Може би познатата ни като Втора световна война всъщност е била третият последен световен конфликт, за който се говори в толкова много източници.

Учени установили, че първата световна война всъщност се е разиграла преди три хиляди години през Бронзовата епоха по сегашните територии около Средиземно море. Тогава в земите нахлули мистериозни морски народи, които са завладели желязото. А прочутата Троянска война е едно от последните стълкновения от тогавашната световна война.

Мащабността на военните действия кара учените да определят онези битки като първата война, което автоматично изключва избухването на още един конфликт, който при това положение би се явил като четвърти. А според всички пророчества – четвърта световна война няма да има!

Трета световна война идва, според П. Дънов, Нострадамус и Ванга!
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *