Жена спаси хора след СМЪРТТА си

36-годишна жена от Садово почина, но спаси два човешки живота, след като бяха трансплантирани бъбреците й на двама пациенти

Жена почина, но дари живот на двама пациенти със своите органи

Жена почина, но дари живот на двама пациенти със своите органи

Жена спаси два човешки живота след смъртта си. 36-годишната жена от Садово почина, но бъбреците й бяха успешно трансплантирани на двама пациенти. Тежките операции бяха направени в Университетска болница „Лозенец” в столицата, разкри новината БЛИЦ.

Бъбречните трансплантации бяха извършени едновременно от два екипа, ръководени от проф. Любомир Спасов в нощта срещу 11 януари 2013 г. И двете интервенции завършиха успешно към 3 часа след полунощ.

Сега пациентите са в стабилно състояние и дишат самостоятелно. И при двамата получатели на органите, бъбреците започват постепенно да функционират в новия си организъм.

Целият екип на Университетска болница „Лозенец” изказа най-искрените си благодарности на близките и семейството на починалата 36-годишна жена от Садово. Те са проявили истинско благородство в този толкова труден за тях момент, като са взели трудното решение да дарят органите на младата жена и така да спасят два човешки живота. Този акт е високохуманен, изказаха още лекарите от здравното заведение.

Преди няколко месеца друг подобен акт направиха родителите на студент, който бе намерен прострелян в главата. Тогава неговите органи дариха живот на четирима пациенти. Това беше Владимир Инкьов от Дупница, на 20 години, който се прострелва с оръжието на баща си.


сподели бутон

Жена спаси хора след СМЪРТТА си
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *