тибетска рецепта с чесън мнения
тибетска рецепта с чесън и прясно мляко

Тибетска рецепта с чесън и спирт. Схеми, мнения. Ползи за отслабване

Тази древна тибетска рецепта с чесън и спирт е открита през 1972 година от екип на ЮНЕСКО. Ето по каква схема се прилага!

Древната тибетска медицина е известна със своите ефективни методи за подобряване на здравето. Една от тези рецепти, намерена в един от тибетските йога манастири през 1970 година, сега може да бъде приложена и от нас.

Тази рецепта се счита за стимулатор на имунната система и може да помогне за борбата с инфекциозни заболявания, хронични заболявания на белите дробове, склероза, стенокардия и други здравословни проблеми. В същото време рецептата може да подобри обмяната на веществата, да подмлади организма и да възстанови половите функции.

По-долу ще намерите мнения за тибетската рецепта и е добре и вие да оставите своя отзив. Направете го ТУК, в нашия форум с коментари!

За да приготвите този стимулант за имунната система, ви трябват 350 грама чесън и 200 мл чист спирт с концентрация от 96%. Чесънът се почиства и се счуква старателно в дървено хаванче, след което се прибавя спиртът. Сместа се затваря плътно в стъклен съд и се държи на хладно място за 10 дни. След това се прецежда през гъсто платно или тензух чрез изстискване. На третия ден сместа е готова за употреба.

Дозирането на сместа се извършва на капки. Може да е с капкомер, а може и с клечка да се дозират. За да я приемете, добавете по 25 капки към вашия зеленчуков сок или ядково мляко, три пъти на ден, 10 минути преди хранене. Препоръчителната схема за дозиране е представена в таблицата по-долу.

Ако желаете да повторите тази рецепта, го направете след пет години. Не забравяйте, че преди да започнете да приемате този или друг начин за подобряване на здравето, трябва да се консултирате с вашия лекар.

Схема за прием, таблица

Таблица за дозиране:

Пореден ден Закуска Обяд Вечеря
1 1 капка 2 капки 3 капки
2 4 капки 5 капки 6 капки
3 7 капки 8 капки 9 капки
4 10 капки 11 капки 12 капки
5 13 капки 14 капки 15 капки
6 15 капки 14 капки 13 капки
7 12 капки 11 капки 10 капки
8 9 капки 8 капки 7 капки
9 6 капки 5 капки 4 капки
10 3 капки 2 капки 1 капка

От 11-ия ден нататък пием по 25 капки трикрактно всеки ден, докато привършим с приготвеното от нас лекарство. Важно е да се придържате към тази схема за дозиране и да не превишавате дозата от 25 капки три пъти на ден след десетия ден. Рецептата може да доведе до увеличаване на чувствителността към алергени и до дразнене на стомаха при някои хора, затова е необходимо да се консултирате със своя лекар, преди да започнете да приемате този стимулант за имунната система.

За да се възползвате максимално от тази рецепта, също така е важно да включите здравословни храни и да водите активен начин на живот. Освен това може да се окаже полезно да избягвате стреса и да спите достатъчно.

Тази рецепта може да бъде един полезен начин да подобрите здравето си и да стимулирате имунната си система, ако разбира се, консултацията ви с лекар не покаже, че рецептата ви е противопоказана. Той със сигурност ще знае за нея. 

Странични ефекти и противопоказания

Използването на тибетско лечение може да доведе до различни странични ефекти. Най-честите нежелани реакции са безсъние, киселини в стомаха и тахикардия – увеличено прескачане на сърцето. Въпреки това, тези симптоми обикновено са временни и не изискват спиране на лечението. Препоръчително е да пиете ментов чай и поне един литър вода на ден, за да намалите натоварването на бъбреците.

Въпреки ползите от тибетската тинктура, има редица противопоказания за пиенето ѝ за медицински цели. Хората с епилепсия, проблеми с бъбреците или бременни жени не бива да приемат този вид лечение. Тинктурата от чесън и алкохол е концентрирано и силно средство, което не може да се използва при гастрит, язва на стомаха или други заболявания, свързани с този човешки орган на храносмилането.

След като приключите с лечението, трябва да допълните диетата си с храни, богати на витамини, особено омега-3. Можете да ги намерите в риба и други храни, за да поддържате имунната си система в оптимално състояние. Не забравяйте, че всички лечения имат своите предимства и недостатъци и преди да започнете да приемате тибетско лечение, трябва да се консултирате с лекар или друг квалифициран здравен специалист. По-долу ще ви дадем още един вариант за по-добро разбиране на материала. Той също работи с голям успех.

Тайната на уникалната тибетска рецепта с чесън е пазена грижливо в продължение на 5000 години и е била създадена от древен лечител.

Ефектът ѝ е не само лечебен, но и пречистващ. Не на последно място е важно, че е изключително евтин начин да се излекуваме от редица заболявания, включително и от наднормено тегло.

Много хора консумират чесън ежедневно под една или друга форма и това наистина е изключително полезно. Тази древна рецепта е още един начин да използваме чесъна за лечение.

Какви са ползите от този еликсир?

  • Елиминира натрупаните мазнини
  • Намалява нивата на „лошия“ холестерол
  • Намалява триглицеридите в кръвта
  • Предотвратява образуването на тромби
  • Ще ви избави от високото кръвно
  • Пречиства и подобрява функциите на черния дроб
  • Подобрява функциите на бъбреците и предпазва от задържането на течности
  • Подобрява кръвообращението
  1. Подсилва имунната система
  2. Помага при артрит и ревматизъм
  3. Помага при импотентност
  4. Помага за лечение на гастрит, стомашна язва и хемороиди
  5. Лекува белодробни заболявания
  6. Помага за повишаване на апетита

Как се приготвя:

Тази древна тибетска рецепта с чесън е открита през 1972
Тази древна тибетска рецепта с чесън е открита през 1972
  • 350 грама чесън
  • 220-250 г алкохол (ром или друг вид) или 96% спирт

!!Алкохолът не трябва да съдържа бензалкониев хлорид или метанол

Нарежете чесъна на дребно и смесете със спирта. Сложете ги в буркан и го затворете херметически. Сложете го в хладилник за 10 дни. На 11-ия ден прецедете през марля. След това върнете в буркана и оставете в хладилника за още два дни.

След този период сместа е готова за консумация.
Приема се определен брой капки по схема с мляко или вода преди хранене.
Приемът става по следната схема:

tibetska-recepta-s-chesan
След това продължете с по 25 капки по три пъти на ден, докато сместа привърши.

ВАЖНО! Използвайте тази рецепта не по-често от веднъж в годината. Някои източници сочат, че този период трябва да е пет години!

Вижте и ТОВА: Още 25+ рецепти за лечение с чесън и официални научни ползи от приложението му!

Също погледнете и това видео:

За Ralica Ilieva

Прочети още

ретинол А витамин палмитат

10 важни неща за ретинола и Витамин К

През последните години Витамин А, наречен ретинол, си спечели голяма популярност в САЩ и Европа …

3 Мнения

  1. Доча Иванова

    Всичко е прекрасно,
    но да се дава на Юнеско и на някакъв техен екип, че са открили Америка, значи дядо ми ги е изпреварил тия хора отдавна, а света не знае нищо за него.
    Уморих се да чета за американски открития, да речем, скоро открили, че сините сливи разхлабват, ама голямо откритие ви казвам!
    А аз дядо го помня, все с усмивка ми напомняше, да не ям прекалено много сини сливи от дървото, за да не се … одрискам …. Или дядо ми никога не пиеше вода след хранене, или уморен не пиеше студена вода. Някой може и да помни, как първо старите хора ще си изплакнат с вода устата, та после пият вече вода.
    Няма лошо, пишете, трябва да се знаят нещата, но къде остават нашите деди!
    Та аз основно днес се водя от това, дето от дядо знам и от баба.
    Само че хрян суров да се намери по нашите пазари почти няма, а дядо все имаше купичка с начукан хрян и оцет на масата.
    Та, върнете съм нашите корени, нашите.
    Да, и в Америка е забранено да се продава пресен чесън, от тях ли акъл ще черпим?

  2. Maria Patronova

    Аз повишиха драстично кръвното,чудя се да спра ли

  3. Маргарита

    Тази рецепта вдигна на крака майка ми след 9-месечно безуспешно лечение от възпаление на главния мозък, след което тя ходеше с патерици. Тя го пиеше със сурово домашно мляко. Трябва да се взема през 5 години. Майка през няколко години го пиеше, веднъж спорихме с нея, защото го пи след 3 години. Тя каза, че само благодарение на това чудо има тонус. Не е за деца, нито за бременни, само за хора с тежки заболявания, които лекарите не могат да овладеят с хапчета.
    Аз изпих дозата, която майка си беше направила през годината, когато почина. Този извлек нормализира кръвното ми и стабилизира имунната ми система, която и до момента реагира адекватно. За друго не съм наблюдавала. Тази година ще си направя извлек и ще наблюдавам дали ще повлияе кръвното и артритните ми болки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *