Творческите възможности могат да се развиват и стимулират

Творческите възможности са приоритет на човека. Всеки един от нас има такива възможности, но дори и гениите могат да попаднат  в черна психологическа дупка.

Творческите възможности могат да се развиват и стимулират

Творческите възможности могат да се развиват и стимулират

Предлагаме ви да се запознаете с няколко трика за повишаване на съзидателните ни възможности.

Първият трик е да спазваме психологическа дистанция. За да получите повече творческа енергия е необходимо да си представите задачите, които ви предстоят, като нещо далечно. Така се стимулира по-висока степен на мисълта.

Следващият трик е да успеете да изпреварите времето. Мисълта за бъдещето способства мозъка да мисли абстрактно и стимулира творчеството.

За да си помогнете, погледнете на задачите, които ви предстоят от разстояние. Разгледайте ги от една, две или десет години.

Друг особено полезен трик е да стимулираме абсурдността. Умът ни се мъчи да намери смисъл в нашия опит, колкото повече се чувствате абсурдно, толкова повече затруднявате ума си, което пък го стимулира.

Препоръчваме ви да четете абсурдни произведения, като например тези на Франц Кафка, както и Лиус Карол по точно произведението му „Алиса в страната на чудесата”. Абсурдността е вредна за логиката, но тренира мозъка и стимулира творчество.

Позитивното състояние подобрява възможностите ни да решим проблемите си и ни учи да мислим гъвкаво. Използвайте лошото си настроение, защото негативните емоции също стимулират творческите ни възможности. Необходимо е само да се насочат в правилния път.

нумерология

Научете се да съчетавате противоположностите. Известното мислене на Янус , наречено така на двуликия бог Янус  се изразява в зараждането на някаква идея от няколко противоположности.

Научете се да пробвате най-нелогичните комбинации, като съчетавате невъзможните неща.

Как да стимулираме творческите си възможности? Може би и сред природата.

Как да стимулираме творческите си възможности? Може би и сред природата.

Ако искате да сътворите нещо ново , иновативно избирайте пътя, по който усещате най-голямо съпротивление. Само това ще ви донесе наистина интересни творчески успехи.

Представяйте си непрекъснато крайния резултат и това, което желаете, така ще сте една крачка по близо до него, защото който не знае за къде е тръгнал, не знае къде ще стигне.

Да си представяме крайния резултат в нашите условия на живот в ”Абсурдистан” и да следваме някаква цел е доста трудно, но въпреки това, каквото можем да правим, ще е от полза.

Опитайте и не се отказвайте да развивате творческите си възможности!

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: