Gillette разкрива постулатите в науката за бръсненето

Бръсненето е актът, който превръща момчетата в мъже. За силния пол именно бръсненето е сред основните символи на мъжествеността.

Много момчета споделят, че никой не ги е учил как трябва да се бръснат. Но си спомнят първата самобръсначка, която са получили от своя баща с първите напътствия, но често нещата завършват там.

Компанията Gillette ни разкрива как да се научим да използваме самобръсначката по образцов начин.

Развойният екип на фирмата – лидер в козметичните препарати и уреди за бръснене, ни определят, че образцовото бръснене трябва да е съвкупност от ефективността, представена като гладкост и комфорта, чрез който се предпазва кожата от дразнения.

От компанията заявяват, че се съобразяват с всички изисквания на съвременния мъж.

Те знаят, че както кожата на лицето, така и космите по брадата са нещо много индивидуално, така че и самия акт на бръсненето е също различно при различните мъже.

Фирмата има отдел в Рединг, който представлява изследователския център, в който се правят всички нововъведения през последните около 50 години.

Там са организирали проучване сред около 80 местни мъже, които всяка сутрин идват небръснати и се бръснат на място пред специалистите, които записват и изучават техните навици, техники и предпочитания. По този начин става тестването на новите продукти.

Съгласно резултатите от проучването, учените от развойния и изследователския екип са установили, че

нумерология

има мъже, които предпочитат и се бръснат с минимални движения, а има и такива, които се бръснат с над 700 повторни движения.

При някои от тестваните мъже, времетраенето на бръсненето е само няколко минути, а има и такива, при които времето е над половин час.

Някои от мъжете предпочитат да движат самобръсначката по посока на косъма, а други движат срещу косъма и „удрят по една или няколко контри”.

Има разлика и в силата на натиска, с която се бръснат мъжете.

Учените от центъра са установили с изключително прецизна апаратура, че има мъже, които влагат натиск от няколко грама, до такива, при които силата е до 1,5 кг.

Актът на бръсненето зависи много и от различията в брадите на мъжете.

Дори и в един човек, космите на брадата могат да бъдат различни на различните места по лицето.

бръснене

Някои от космите са по-плътни, по-твърди, растат с различна скорост, пробиват кожата на лицето също под нееднакъв ъгъл. Всички тези фактори трябва да се имат предвид при разработването на самобръсначките.

Трябва да се има предвид и кожата на лицето.

Ножчетата за бръснене трябва да са едновременно изключително остри, за да се справят с твърдите косми, но и много нежни и щадящи, тъй като кожата на лицето е много деликатна и чувствителна.

Преди да се премине към същественото бръснене, учените от екипът на Gillette съветват мъжете да подготвят брадата си предварително. Това не рядко се изпуска, когато мъжът бърза да се избръсне и да поеме по задачите си за деня.

Затова преди да се започне бръсненето е необходимо брадата да бъде „укротена”.

Най-оптималното време за бръснене е след душ – тогава космите са поели вода, увеличили са обема си и са станали по-меки.

Така те ще могат да бъдат отрязани по-лесно, няма да се движат във фоликулите си и по този начин няма да се появяват неприятните пъпчици, които се срещат доста често.

Задължително е мъжът да си избере с какъв препарат ще се бръсне – дали това ще е гел, пяна, крем за бръснене или бръснарски сапун.

бръснене

Целта на този продукт е да се държи брадата влажна, да спомага ножчетата да се движат по кожата лесно, без да има опасност от нарязвания.

Затова и специалистите съветват, че върху кожата не трябва да се натиска прекалено силно, когато е останала без пяна.

По-добре след като е премахната част от брадата, след това на лицето отново да бъде нанесен нов слой пяна или гел.

Особено за първо бръснене, учените от компанията съветват, посоката на бръсненето да е по посока на косъма, а не срещу него.

Ножчетата трябва да се сменят навреме, тъй като с тъпи ножчета ефекта на гладко бръснене няма как да се получи.

Накрая мъжете не трябва да забравят да се погрижат за кожата на лицето след приключване на бръсненето.

Трябва задължително да се поставя афтършейв – без значение дали е кремообразен или течен.

Физиогномика, френология: По носа познаваш дали човек лъже! (ВИДЕО)

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: