Kaskada
Джигитите се "прославят" обикновено след смъртта си

И с катастрофа може да се прочуеш, ВИЖ КАК! (ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО)

Видеозаписите с куриозни и ужасни случки на пътя са сред най-посещаваните в YouTube

За да се прочуеш, не е необходимо да си гений. Глупостта и безразсъдството, проявявани на пътя, също може да донесат известност, но тя в повечето случаи е „post mortem”. Периодично в YouTube се появяват клипове, които представляват компилация на катастрофите, заснети от така наречените видеорегистратори. Това са камери в автомобил, които снимат непрекъснато всичко, каквото се случва по пътя.

Джигитите се “прославят” обикновено след смъртта си

В последната видеокомпилация, мястото на действие е Русия, а месецът октомври. Пътните условия и автомобилите там са много подобни на тези у нас. Манталитетът на шофьорите също изглежда почти като този, който познаваме от родната действителност. Затова вижте видеото и сами преценете какво може да донесе една среща с джигитите на пътя. По-добре човек да е осведомен, какво би могло да му се случи на пътя, за да преценява своите възможности. Целта на видеото е да шокира и да накара водачите за се замислят за последствията, още преди да е станало късно.

У нас безжалостната статистика показва средно 1000 загинали за една година. Съществува държавна стратегия, в която е записано, че до 2020 г. жертвите на пътя трябва да намалеят наполовина. Строги наказания и жестоки глоби едва ли ще предотвратят произшествията и жертвите по пътя. Това може да стане факт само, ако квалификацията на шофьорите се повиши и всички са наясно, какво очаква на пътя безрасъдните, щом надценят своите възможности и тези на автомобила.

Боян Петракиев

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

гатанки за деца - трудни и с отговори

Гатанки за деца, гатанки с отговори. Забавни, за големи, трудни и др.

Забавни гатанки за деца с отговори. Лесни гатанки, трудни гатанки с отговори. Детски гатанки с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *