Въз основа на съня може да се прогнозират бъдещи събития

Екип от учени стигна до извода, че сънят води до четвъртото измерение и ако се анализира достатъчно професионално, ще могат да се прогнозират бъдещи събития в живота на човека и неговите близки. Досега все още не е ясно какво се случва със съзнанието по време на сън, защо сънищата се повтарят, а някои дори се сбъдват в реалността. Някои учени твърдят, че пророческите сънища са фикция, а други са на мнение, че от многото се запомнят само тези, които се реализират.

Джон Дън смята, че сънят ни води към четвърто измерение
Английският философ и футурист Джон Дън в своите творби за пророческите сънища е стигнал до заключението, че човек навлиза в бъдещето по някакво четвърто времево измерение и че това по негово мнение е толкова просто, колкото и да си спомня събитията от миналото. А в друга версия, сходна с теорията на Джон Дън, се изтъква, че по време на сън настъпва размиване на границата на различни времена. По този начин човек може неволно да погледне в своето бъдеще. Но разликата от теорията на Дън е в това, че човек може да види не само бъдещето, което го очаква, но и други, по-малко възможни варианти.

Сънят отваря вратите към миналото и бъдещето

Сънят отваря вратите към миналото и бъдещето

Психолозите пък твърдят, че сънят е само продукт на подсъзнанието
Психолозите твърдят опростенчески, че сънят не е нищо повече от продукт на подсъзнанието. Човешкият мозък анализира събитията, случили се през деня, и прави своите прогнози. Но трябва да се подчертае, че феноменът на подсъзнанието не е напълно изяснен.
В същото време учените смятат, че със сканиране на мозъка по време на сън ще може да се предсказва съдбата на човек. До този извод са стигнали американски специалисти, които анализират около 70 научни работници по неврология.
Различните методи за изследване на съня – сканиране, магнитно-резонансна томография, неинвазивни тестове – се използват за измерване на мозъчната активност от няколко десетилетия. Но се отбелязва, че в световната медицинска практика резултатите от изследванията се използват само за поставяне на конкретни диагнози, а не за назначаване на продължителен курс на лечение или оценка на здравословното състояние на човека като цяло.
Новото изследване подчертава, че съвременните технологии в тази област са станали толкова съвършени, че подходът към лечението ще бъде по-ефективен, ако сканирането се използва редовно – смятат учените.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: