Кога сънуваме наши починали близки?

Почти една трета част от живота ни преминава в спане или това се равнява на около 2100 дни. Обикновено пет минути след края на съня забравяме 50% от съдържанието му, а след 10 минути – 90%. Сънищата са израз на нашите преживявания, които са запазени в паметта на нашия мозък. Те се явяват като послания на нашето подсъзнание.

Сънуваме починалите си роднини, когато имаме нужда от помощта им

Сънуваме починалите си роднини, когато имаме нужда от помощта им

Сънят преминава на няколко фази, които продължават кратко, но сънищата се осъществяват в само една от тях. И ако се събудим в точно една от тях, тогава можем да помним съня. Всъщност ние сънуваме по няколко пъти без да съзнаваме това.

Според изследванията мозъчните вълни са по-активни по време на сън, отколкото в будно състояние. Сънищата представляват серия от образи, чувства, цветове и други идващи от нашата памет чрез подсъзнанието.

Някои хора се безпокоят за своите починали близки и биха искали да разберат нещо за тях. Но според научните изследвания и според психолозите сънуването на починали близки е плод на нашето подсъзнание, тъй като техните образи и разговорите с тях се намират в нашата памет и излизат от там чрез подсъзнанието по време на сън. Забелязано е, че такива сънища се появяват, когато имаме нужда от помощ на близък човек, когато сме емоционално напрегнати.

нумерология


Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: