Стършели–убийци атакуват България, те вече са на Балканите и правят дупки като от куршум, а отровата им е безпощадна

Стършели–убийци се преселиха на Балканите, атакуват и България, предупредиха медицински специалисти. Те са изключително опасни, а отровата им е по-зла и от тази на пепелянките.

стършели-убийци

Стършели-убийци атакуват България, оставят дупки като от куршум, отровата им по-силна от на змия

Огромна заплаха за здравето е надвиснала над населението – черните стършели са способни не само да осакатяват, но и да сеят смърт, сочат категоричните данни. 8-сантиметровите насекоми правят ужилвания, които напомнят на дупки от куршуми, предават Дарик и сайтът Новини.бг.

Ако ви нападне група от тези стършели–убийци, то те могат да ви уморят за секунди, а тялото ви ще се окаже със стотици пробойни от тях. Най-малкото, което могат да причинят е да ви оставят без крайник, който трябва да бъде премахнат след ухапването или се налага месото да бъде изрязано.

нумерология
стършели-убийци

Стършели-убийци вече вършеят у нас, Балканите пропищяха от набезите им

В Китай вече има регистрирани 42 случая на загинали след атака на стършели-убийци. Популацията им расте от 2004-та година насам. Франция вече съобщава, че на местно ниво размножаването продължава, а никой не е открил как да се справи с вредителите.

Те нападат и цели кошери с пчели. Само един от черните стършели може да ликвидира близо 50 пчели за минута. Най-активният им период е през септември и октомври, но драстично промененият климат сега ги води насам и сме изправени пред поредната опасност.

Земетресения, потопи, трагедии и предсказания за нови бедствия съсипват и без това изтормозените хора. 2012-та отдавна мина, а сякаш апокалипсисът настъпва сега за нас, оплакват се масово в мрежата.

Агресивните стършели са хибриди, които са дело на учен от Бразилия.

Преди време Нешънъл Джиографик пусна подробен филм за тях – от излъченото тогава видео става ясно, че жестоките стършели-убийци са отговорни за фаталния край на поне 200 души в Южна Америка.

Интересното е, че разпространяващите се в Европа опасни азиатски стършели имат естествен враг. Растението сарацения от Северна Америка е месоядно и представлява заплаха специално за коментираните стършели убийци, съобщи Труд онлайн през 2015 г. То привлича и убива азиатските стършели, без да засяга европейските оси, пчели и стършели.

Растението има до 15 стъбла с тръбовидна форма, които унищожават стършелите. С тях то може да примами до 50 стършела, което е малко за постигане на положителен ефект в борбата с тях. Учените се надяват да открият техните химикали, които са привлекателни само за стършелите убийци.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: