Стършели–убийци атакуват България! Отровата им като на змия

Стършели–убийци атакуват България, те вече са на Балканите и правят дупки като от куршум, а отровата им е безпощадна

Стършели–убийци се преселиха на Балканите, атакуват и България, предупредиха медицински специалисти. Те са изключително опасни, а отровата им е по-зла и от тази на пепелянките.

стършели-убийци

Стършели-убийци атакуват България, оставят дупки като от куршум, отровата им по-силна от на змия

Огромна заплаха за здравето е надвиснала над населението – черните стършели са способни не само да осакатяват, но и да сеят смърт, сочат категоричните данни. 8-сантиметровите насекоми правят ужилвания, които напомнят на дупки от куршуми, предават Дарик и сайтът Новини.бг.

Ако ви нападне група от тези стършели–убийци, то те могат да ви уморят за секунди, а тялото ви ще се окаже със стотици пробойни от тях. Най-малкото, което могат да причинят е да ви оставят без крайник, който трябва да бъде премахнат след ухапването или се налага месото да бъде изрязано.

стършели-убийци

Стършели-убийци вече вършеят у нас, Балканите пропищяха от набезите им

В Китай вече има регистрирани 42 случая на загинали след атака на стършели-убийци. Популацията им расте от 2004-та година насам. Франция вече съобщава, че на местно ниво размножаването продължава, а никой не е открил как да се справи с вредителите.

Те нападат и цели кошери с пчели. Само един от черните стършели може да ликвидира близо 50 пчели за минута. Най-активният им период е през септември и октомври, но драстично промененият климат сега ги води насам и сме изправени пред поредната опасност.

Земетресения, потопи, трагедии и предсказания за нови бедствия съсипват и без това изтормозените хора. 2012-та отдавна мина, а сякаш апокалипсисът настъпва сега за нас, оплакват се масово в мрежата.

Агресивните стършели са хибриди, които са дело на учен от Бразилия.

Преди време Нешънъл Джиографик пусна подробен филм за тях – от излъченото тогава видео става ясно, че жестоките стършели-убийци са отговорни за фаталния край на поне 200 души в Южна Америка.

Интересното е, че разпространяващите се в Европа опасни азиатски стършели имат естествен враг. Растението сарацения от Северна Америка е месоядно и представлява заплаха специално за коментираните стършели убийци, съобщи Труд онлайн през 2015 г. То привлича и убива азиатските стършели, без да засяга европейските оси, пчели и стършели.

Растението има до 15 стъбла с тръбовидна форма, които унищожават стършелите. С тях то може да примами до 50 стършела, което е малко за постигане на положителен ефект в борбата с тях. Учените се надяват да открият техните химикали, които са привлекателни само за стършелите убийци.

Стършели–убийци атакуват България! Отровата им като на змия
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Стършели–убийци атакуват България! Отровата им като на змия

  1. Този учен е за разстрел….намерил е с какво да си играе,нещо по умно не му ли дошло на ума…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *