ЕТО стихиите в Китайския календар!

Източният стихиен хороскоп е допълнение към основния Източен хороскоп и показва не само знака, но и елемента, към които той се отнася

Хората от един и същ знак могат да бъдат достатъчно различни един от друг, което се дължи именно на влиянието на стихията, управляваща през тази година.

Всеки един от петте елемента в Китайския календар оставя свой собствен отпечатък върху годината, която покровителствува. Това са стихии, по-различни от тези, в Слънчевия календар. 12-те зодиакални знака се подчиняват на четири елемента: огън, земя, вода и въздух. А в Източния календар стихиите са пет: огън, земя, вода, метал и дърво.

Вижте какви сте според Китайския календар!

ЕТО какви сте според Китайския календар! (2 част)

ДЪРВО –  В китайската философия на този символ се придава голямо значение. Дървото съответства на Изток, мястото, от където изгрява Слънцето. На изток, китайците поставят основния символ на късмета – Дракона. Освен това, с Дървото те свързват пролетта, детството, юношеството, а също и началото  на всички процеси.

ОГЪН –  Този елемент съответства на Юг, на лятното слънцестоене и олицетворява растежа, напредъка, разкриването на потенциала. Също така огънят „отговаря“ за известността, славата и демонстрирането на възможностите. Накратко, това е разцвета на силите, кулминацията.

ЗЕМЯ –  В Източния календар този елемент заема централно място. Земята се намира в центъра на различните противоположни сили. От годишните времена с Земята се свързва средата на лятото, т.е. периода на съзряване. Земята съответства на златния период на средата на живот – периода на зрялост.

МЕТАЛ  С елемента Метал в Китайския календар се свързват понятията за сухота, твърдост, надеждност, дълготрайност, а също и грижата, и правосъдието. Металът съответства на Запад, както и на залеза на Слънцето. Стихията Метал символизира спокойното и постепенно оттегляне от активната дейност, началото на жизнения залез.

ВОДА – Водата е най-тайнствена и загадъчна стихия в Източния календар. Съответства на Север и на зимното слънцестоене. Елементът Вода е периода на мъдрата старост, без фалшиви илюзии и пълноценен начин на живот.

Боян Петракиев


бyтoн зa cпoдeлянe

ЕТО стихиите в Китайския календар!
2 (40%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *