Извънземните ще ни донесат единствено нещастие – смята Стивън Хокинк

Гениалният физик и математик Стивън Хокинг е убеден в съществуването на друг и непознат биологичен живот отдалечени части на Вселената. Според него той дори може да съществува в ядрата на звезди или в дълбокия вакуум на междузвездното пространство. Според изявения космолог повечето ни извънземни съседи са микроби и бактерии.
„Притежаващите съзнание извънземни форми на живот, ако ги има, ще представляват огромна опасност за човечеството. Не изключвам версията, че Земята може да бъде покорена и разграбена от извънземни. Помнете какво се е случило, когато Христофор Колумб е доплувал до бреговете на Америка. Не мисля, че човешката участ ще бъде по-радостна от съдбата на нещастните индианци” – смята Стивън Хокинг.

Стивън Хокинг

Стивън Хокинг предрича, че нищо хубаво не ни чака от извънземните

„Представете си скитащи високоразвити извънземни, които искад да се снабдят с ресурси, заради които нападат планетата ни като рояк скакалци. Възможно е такива популации да живеят на огромни кораби, след като са изчерпали ресурсите на планетите си. Те биха могли да се превърнат в космически номади, торсещи други светове за завоюване и колонизация” – предполага Стивън Хокинг.
Според него извънземните рано или късно ще ни се представят и ще ни донесат единствено нещастие, а реалният въпрос е да можем отсега да си представим как изглеждат те – счита физикът. Наскоро той разкри своето предположение, че човечеството само ще сложи край на всичко познато с разкриването на „божествената частица”. Според него тя е способна в един миг да премоделира целия Космос. А това ще означава, че има вероятност и ние като човечество да изчезнем след процеси, които ще траят само хилядни от секундата.
Стивън Хокинг разкрива, че лично той не вярва в Бог и неговото Сътворение. „Какво е правил Създателят преди да направи света?” – реторично пита физикът. Макар че е на 72 години и е обездвижен от тежка болест, той продължава да се труди, като показва, че дори и с физическо увреждане човек може да твори.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: